Sport
HRVATICE DANAS KREĆU U ŠPANJOLSKU

Kad smo kretali 2017., rijetki su vjerovali u ono što radimo, a sad smo zanimljivi svima
Objavljeno 30. studenog, 2021.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija, brončana ekipa s posljednjeg Europskog prvenstva, danas putuje prema Španjolskoj, gdje će nakon deset godina izbivanja ponovno nastupiti na Svjetskom prvenstvu.Hrvatice su na čelu s izbornikom Nenadom Šoštarićem odradile pripreme u Poreču, a od četvrtka za njih kreće ono pravo. Borba na svjetskoj rukometnoj sceni.

- Ne mogu to nazvati pripremama, to je jedan mikrociklus koji je trajao tjedan dana i u kojem smo pokušali cure dovesti u optimalnu fizičku pripremu, da budu otprilike na istom nivou. S druge strane, radili smo dosta na obrambenoj formaciji 6-0 koja nam je jedna od najvažnijih. Dvije utakmice sa Slovenijom i zajednički trening su nam jako dobro došli da vidimo gdje smo. Mislim da smo u zadovoljavajućem stanju - poručio je izbornik rukometašica Nenad Šoštarić, koji je uoči putovanja morao skratiti popis na 16 igračica, pa će u Hrvatskoj ostati Gabriela Gudelj i Elena Popović, ali će nastaviti s radom kako bi se mogle priključiti reprezentaciji ukaže li se za to potreba.

- Sve skupa je dobro prošlo. Ostale smo zdrave, i to je najvažnije. Idemo sretne, vesele, pune očekivanja na to Svjetsko prvenstvo - poručila je Ivana Kapitanović, jedna od tri vratarice koje su se našle na konačnom popisu.

- Maksimalno smo iskoristile ovo vrijeme koje smo provele zajedno. Dvije utakmice protiv Slovenki dobar su pokazatelj u kakvoj smo formi. Naravno, trebamo nastaviti u tom smjeru - optimistična je i kapetanica Katarina Ježić, jedina igračica iz ovog sastava koja je osjetila atmosferu igranja na svjetskom prvenstvu 2011. u Brazilu.

Upravo je reprezentacija Brazila ona koja će se "Kraljicama šoka" suprotstaviti u prvom dvoboju na SP-u, u četvrtak, od 18 sati u Castellon de la Plani.

- Najjači suparnik u našoj skupini. Sve igračice igraju u Europi. To je prije svega iskusna ekipa, iako imaju i nekoliko mlađih dobrih igračica. Nadam se da ne griješim, ali mislim da nisu toliko kvalitetne na lijevom krilu. To je utakmica koja može dosta toga odrediti. Najvažnije je da mi budemo pravi, da tu priču zatvorimo kroz fazu obrane, jer je Brazil ipak više napadačka ekipa. Moramo ih u napadu raširiti i biti precizni u realizaciji - otkrio je izbornik Šoštarić generalni plan za dvoboj sa svjetskim prvakinjama iz 2013.

Osim Brazila, Hrvatsku u prvoj fazi natjecanja u skupini G očekuju još utakmice protiv reprezentacija Paragvaja (4. prosinca) i Japana (6. prosinca).

- Kad smo kretali 2017., jako malo njih je vjerovalo u ono što radimo. Sad smo zanimljivi svima i svi se posebno pripremaju za nas - dodao je izbornik Šoštarić. H/I.Li.
NA PUT IDE 16 IGRAČICA
Put Španjolske će u utorak rano ujutro krenuti Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Paula i Stela Posavec, Andrea Šimara, Ana Turk, Josipa Mamić, Lara Burić, Katarina Ježić, Ana Debelić, Ćamia Mičijević, Larrisa Kalaus, Valentina Blažević, Dora Krsnik i Ivana Dežić.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana