Osijek
BILJE ZA MLADE

Općina opet stipendira učenike i studente
Objavljeno 28. studenog, 2021.
Općina Bilje, najavljuje načelnik Željko Cickaj, raspisala je nekoliko natječaja kojima, kao i proteklih godina, želi pomoći mladima u obrazovanju, bilo da se radi o srednjoškolcima ili o studentima. Bilje već godinama daje, s obzirom na svoju veličinu i proračunski potencijal, čak i više stipendija od nekih gradova. Tako se prijašnjih godina na popisu stipendista nalazilo stotinjak onih koji su dobivali financijsku općinsku potporu za školovanje.

Ove akademske 2021./2022. godine dodijelit će se stipendije svim redovitim studentima prve godine studija kojima je to prvi upis u prvu godinu studija u iznosu od 400 kuna te svim redovitim studentima viših godina studija, s položenim svim ispitima iz prethodne akademske godine, u iznosu od 800 kuna.

Zahtjevi za dodjelu stipendije dostavljaju se na e-mail adresu korina.slavicek@bilje.hr ili adresu Općina Bilje, Povjerenstvo za stipendije, 31 327 Bilje, Kralja Zvonimira 1b.

Načelnik Cickaj kaže da su posebno raspisali natječaj i za dodjelu tri stipendije Općine Bilje studentima slabijeg imovinskog stanja za tekuću akademsku godinu u visini od 500 kuna mjesečno.

Općinski načelnik raspisao je i javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu za koju će dodijelit 15 učeničkih stipendija u visini od 400 kuna mjesečno, a pravo sudjelovanja imaju učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje škole.

Potpore će se dijeliti i srednjoškolskim učenicima deficitarnih zanimanja i to za smjerove: zidar, bravar, tesar, limar, armirač, stolar, krojač, dimnjačar, monter suhe gradnje, strojobravar, vozač motornih vozila, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kuhar, elektroinstalater, građevinski stolar, betonirač, medicinska sestra ili medicinski tehničar opće njege te tehničar za očnu optiku.D.Pejić
Najčitanije iz rubrike