Osijek
RADIONICA O KVALITETNOM STANOVANJU

Osječani se raspituju o obnovi
iz fondova, prometu, ambroziji...
Objavljeno 18. studenog, 2021.
Korištenje sredstava iz EU fondova za obnovu obiteljskih kuća te višekatnica, posebice u Retfali i na Sjenjaku, potom prometna rješenja i prijedlozi za Trpimirovu, Vinkovačku, Strossmayerovu i Vukovarsku, kao i mogući termin otvaranja osječke Copacabane te rješavanje problema s ambrozijom samo su neka od pitanja koje su građani postavili odgovornima na radionici o stanovanju održanoj u srijedu, u sklopu projekta "Infodan - kvalitetno stanovanje u urbanoj sredini". Na pitanja su odgovarali mjerodavni iz gradske uprave, Zavoda za stanovanje, Športskih objekata, Unikoma i ostalih gradskih tvrtki. Radionica je provedena nakon online ankete koju je Grad Osijek, u suradnji s Udruženjem stanara grada Osijeka, proveo s ciljanom skupinom građana, a mogli su sudjelovati i ostali zainteresirani građani.

Predsjednik Udruženja Milan Kamenko pojasnio je kako je nakon ankete postalo jasno da je nužno spojiti pružatelje javnih usluga i predstavnike Grada Osijeka s građanima.

- Nakon ankete dobili smo stanje kvalitete života u gradu koje je ocijenjeno nekakvom prosječnom ocjenom, što bi bila nešto malo bolja trojka. Zadovoljstva ima, ali se stanje još može popraviti i to smo uspjeli ocijeniti iz povratnih 140 odgovora - pojasnio je Kamenko.

Voditeljica projekta Vlasta Auguštin naglasila je kako građani žele kvalitetno rješavanje problema, što je moguće ostvariti izravnim kontaktom s pravnicima, savjetnicima, ravnateljima, direktorima i sl. Naglasila je da se s pomoću radionice želi pridonijeti što kvalitetnijem življenju u Osijeku. Da je to moguće postići i sinergijom Zavoda za stanovanje kao najvećeg upravitelja u Osijeku i Udruženja, potvrdio je pomoćnik direktora Zavoda Darijan Rudan.

- Komunikacija između nas i Udruženja vrlo je bitna i svaki je prijedlog dobrodošao te nam pomaže u rješavanju određene problematike. Višegodišnji je uzajamni odnos odličan i suradnja je na visokoj razini - ocijenio je Rudan. M. Mihelić
Radionica za građane održana je u sklopu projekta "Infodan - kvalitetno stanovanje u urbanoj sredini"

Možda ste propustili...

DRŽAVA DAROVALA ZEMLJIŠTE NEKADAŠNJEG OLT-A ŽUPANIJI

Ljevaonica ideja i znanja

U "NAJDUŽEM MJESECU U GODINI" U MINUSU NA TERMOMETRU, A MOŽDA I NA RAČUNIMA

U utorak ujutro oni koji nemaju garažu rogoborit će i strugati na -10

Najčitanije iz rubrike