TvObzor
U REŽIJI FLORIANA ZELLERA ("THE FATHER")

Hopkins u novom filmu "The Son"
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Britanska glumačka legenda, Sir Anthony Hopkins pridružio se glumačkoj ekipi filma "The Son" Floriana Zellera, redatelja čiji mu je prethodni naslov "The Father" ove godine donio Oscara za najboljeg glumca. Hopkins se u postavi pridružuje Hughu Jackmanu, Lauri Dern i Vanessi Kirby, a naslovnu ulogu tumači australski glumac u usponu Zen McGrath.

- Nakon našeg putovanja na "The Father" nisam mogao snimiti još jedan film bez Anthonyja. On je prvi pročitao scenarij za novi film jer je jedan od njegovih likova napisan posebno za njega. Bila mi je čast i velika radost imati ga uz nas da ispriča ovu novu priču - rekao je Zeller u priopćenju.

Komentirajući izbor mladog McGratha za naslovnu ulogu filma, Zeller je rekao da je htio "novo, neočekivano lice" za tu ulogu. "Nakon globalne potrage, pronašao sam Zena i odmah me zaslijepio njegov intenzitet i njegova emocionalna moć."

Zeller i koscenarist "Oca" Christopher Hampton adaptirali su "The Son" prema Zellerovoj hvaljenoj kazališnoj predstavi. Film prati Petera (Jackmana) i njegovu novu partnericu Beth (Kirby), čiji se život s njihovom novom bebom nađe u neredu kad se njegova bivša supruga Kate (Dern) pojavi sa sinom tinejdžerom Nicholasom (McGrath). Detalji Hopkinsove uloge nisu otkriveni. Film je snimljen na lokacijama u New Yorku, Francuskoj i Londonu. "The Son" ne prati iste likove kao prvi film, koji je osim Hopkinsu Oscara donio i Zelleru i Hamptonu za najbolji adaptirani scenarij.
Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana