Autoglas
ELEKTRIČNE BATERIJE

Niklov sulfat spaja Renault i Terrafame
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Renault i Terrafame, finska tvrtka koje upravlja jednom od najvećih svjetskih proizvodnih linija za kemikalije za električne baterije, potpisali su Memorandum o razumijevanju za buduću opskrbu niklovim sulfatom. Tim dokumentom Renault Grupa osigurat će velik dio godišnje opskrbe niklovim sulfatom tvrtke Terrafame, što je do 15 GWh godišnjeg kapaciteta.

Renault Grupa predvodi uvođenje visokoučinkovitih i niskougljičnih baterija za višekratnu uporabu, a istodobno gradi jedinstveni i najveći električni ekosustav u sjevernoj Francuskoj - Renault ElectriCity. U kombinaciji s nedavnim partnerstvom s tvrtkom Vulcan s ciljem osiguranja litija niskog ugljičnog otiska i povezivanjem s tvrtkom Veolia & Solvay radi recikliranja materijala za proizvodnju baterija po načelu "zatvorene petlje", ovaj novi ugovor označava još jedan korak u smanjenju utjecaja električnih vozila na okoliš.

Izravno partnerstvo Renaulta i Terrafame pokreće revoluciju u vrijednosnom lancu materijala za baterije. Proizvodni proces tvrtke Terrafame temeljen na biološkom luženju (postupak ekstrakcije metala djelovanjem bakterija) troši oko 90 % manje energije u proizvodnji niklova sulfata od industrijskog prosjeka. M.Bu.