Osijek
III. GIMNAZIJA POSTALA DIO PASCH MREŽE

Klinke: Uspjeh je učenika kolosalan
Objavljeno 13. listopada, 2021.

Veleposlanik Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. sc. Robert Klinke uručio je u srijedu ravnatelju III. gimnazije Draženu Jakopoviću plaketu Ispitnog centra DSD (Deutsches Sprachdiplom), čime se ta osječka gimnazija uključila u PASCH mrežu partnerskih škola koju je 2008. godine pokrenulo njemačko Ministarstvo vanjskih poslova. Hrvatska broji više od 60 takvih škola koje surađuju s Goethe institutom i njemačkim Središnjim uredom za školstvo u inozemstvu.- Posebno me veseli što PASCH plaketu uručujem upravo III. gimnaziji u Osijeku. Prilično sam siguran da na ovom području nema još jedne škole koja je iznjedrila čak dva nobelovca, Vladimira Preloga i Lavoslava Ružičku, a osim njih i cijeli niz drugih velikana. Inicijativom PASCH želimo pobuditi i ojačati zanimanje za njemački jezik, nastojimo da učenici upoznaju suvremenu Njemačku, njezin jezik, kulturu i društvo kroz nastavu, ali i putem različitih projekata. Treća gimnazija pokazala je da prednjači u pogledu izvrsnosti. Naime, užitak mi je reći da imate stopostotnu kvotu prolaza na ispitima za Njemačku jezičnu diplomu. To je kolosalno, čestitam vam na tom veličanstvenom uspjehu - rekao je Klinke.

- Volim reći da je komunikacija važna spona u spajanju nacija. Kako ih spajaju mostovi, tako ih spajaju i jezici. Iako kroz izbornu nastavu polovina naših učenika pohađa Njemački jezik, 2017. godine uveli smo i fakultativni program za dodatno usavršavanje njemačkog jezika i stjecanje Njemačke jezične diplome. Trudimo se biti što bolji na svim poljima i naši učenici to prepoznaju. Njihovi su vanjski rezultati jako dobri, a to je ujedno i najbolja nagrada za sve nas - rekao je ravnatelj Jakopović.

Veleposlanika Klinke posjetio je i Medicinski fakultet Osijek i studente prve generacije Studija medicine na njemačkom jeziku. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POJEDNOSTAVLJEN BIROKRATSKI PROCES

e-Pristojba: Svaka peta uplata s hrvatskoga je istoka

2

OGRANIČENJA PRI ONLINE KUPNJI KARTE

Turistički i popust za osobe
s invaliditetom samo
na blagajni i u vlaku

3

KONGRES ODRŽIVOG RAZVOJA ZDRAVSTVENOG TURIZMA

Dobrim upravljanjem ljudski resursi spremni za izazove