Novosti
KRAPINSKE TOPLICE

Dječak ušao u školu s maskom
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Učenik Osnovne škole u Krapinskim Toplicama čiji je otac odbijao da mu dijete nosi masku u školskoj zgradi te dva tjedna nije pohađao nastavu, u ponedjeljak je stavio masku i ušao u školu, potvrdio je za Hinu ravnatelj škole Samson Štibohar. "Dječak je došao na nastavu, normalno, s maskom na licu u zajednički prostor škole. Samovoljno je stavio masku i ušao konačno u školu", izjavio je Štibohar.

Učenika je do škole dopratio otac koji se dosad protivio da njegovo dijete nosi masku, a koja je obvezna u zajedničkim prostorima škole. Otac je prvoga tjedna nove školske godine pozvao istomišljenike na prosvjed te je 10. rujna nekoliko osoba upalo u školsku zgradu. Zbog tog je incidenta te kasnijih okupljanja građana na školskom dvorištu, intervenirala policija utvrdivši više prekršaja i prijavivši nekoliko osoba.

OŠ "Krapinske Toplice" prošlog je tjedna posjetio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs koji je tada poručio da svatko može imati svoje mišljenje, ali da pravila vrijede za sve. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva obrazovanja, a s roditeljima su razgovarali djelatnici Centra za socijalnu skrb. Ravnatelj Štibohar u ponedjeljak je rekao da je jedino važno da se učenik vratio na nastavu s vršnjacima. "Postigli smo dogovor da je stvarno ključno da učenik konačno krene normalno na nastavu", izjavio je. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana