Mozaik
OVOTJEDNA NACIONALNA TOP-LISTA NAJPRODAVANIJIH ALBUMA

"Aurea Fest Požega" na 3. mjestu
Objavljeno 18. rujna, 2021.
Album "CMC Festival Vodice 2021" raznih izvođača ponovno je na vrhu Top-liste prodaje domaćih albuma u Hrvatskoj. Željko Bebek s trećeg mjesta popeo se na drugo s albumom "Mali oblak ljubavi". Prošloga je tjedna na treće mjesto sletjelo novo albumsko izdanje, a radi se o albumu raznih izvođača - "Aurea Fest Požega: Zlatne žice Slavonije 2021". Album je objavljen u povodu najpoznatijeg i najdugovječnijeg tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije, koji se ove godine održao u sklopu požeškog Aurea Festa. Na Trgu Svetog Trojstva nastupila su eminentna imena tamburaške scene poput Slavonskih lola, Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka-Štefa, Đuke Čaića i drugih, a u povodu toga izdavačka kuća Croatia Records, kao dugogodišnji partner festivala dobrih vibracija, objavila je CD s dvadeset pjesama koje su bile premijerno izvedene na festivalu. Na četvrtom su mjestu liste "Vrući ljetni hitovi 2021", a peto mjesto zaslužilo je izdanje "Splitski festival 2021" raznih izvođača.

Osim albuma "Aurea Fest Požega: Zlatne žice Slavonije 2021", na listi nalazimo još četiri nova ulaza. Na 17. mjestu nalazimo album s još jednog slavonskog festivala, "Pjesme Podravine i Podravlja - Pitomača 2021". Na 19. je mjesto ušlo reizdanje kultnog jazz-albuma raznih izvođača "Zvjezdana prašina", a odmah mu za petama na 20. mjesto dolazi "Greatest Hits Collection Kikija & Pilota", koji je savršena najava novog studijskog albuma koji će Kiki objaviti u suradnji diskografskih kuća Croatia Records i PGP. Na 40. mjesto liste ušao je album "Muzika je ključ" Poprock Škole.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.K.
NOVI MAIDENI NA PRVOM MJESTU
Prvo mjesto Top-liste prodaje stranih albuma osvaja Iron Maiden i album “Senjutsu” (Dancing Bear). Na drugo mjesto se sa šestoga popeo BTS i album “BTS, the Best” (Universal Music Hrvatska), dok treće mjesto osvaja Bill Evans s albumom “Trio 64” (Universal Music Hrvatska), također kao novi ulaz. Billie Eilish je s izdanjem “Happier Than Ever” (Universal Music Hravtska) s prvog mjesta sišla na četvrto, a s dvadeset i sedmog mjesta na peto dolazi “The Wall” (Dancing Bear) grupe Pink Floyd.

Možda ste propustili...

OSJEČKI BOLERO NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Gabrijelu Mihaliku zlato, Anastasiji Ičević bronca

ROCKOKO ORCHESTRA SNIMIO PJESMU ZVONIMIRA KALIĆA

"Osloni se na Krista" u tamburaškoj obradi

STARE PJESME U NOVOM RUHU

Mišo Kovač snimio je četiri spota

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PUCAJUĆI IZ REKVIZITA UBIO SNIMATELJICU

Alec Baldwin kaže da mu je "srce slomljeno" nakon nesretnog slučaja na snimanju

2

ROCKOKO ORCHESTRA SNIMIO PJESMU ZVONIMIRA KALIĆA

"Osloni se na Krista" u tamburaškoj obradi

3

PREMINUO GLUMAC ŽARKO POTOČNJAK

On se u svaku ulogu davao s punim srcem