Mozaik
ODRŽAN WINE & BIKE TOUR ERDUT 2021.

Erdutski vinski poluotok za vikend okupirali vinoljupci
Objavljeno 13. rujna, 2021.
U Vinariju Brzica "zaletjela" se i jedna ekipa unajmljenim avionom iz Njemačke

Wine & Bike Tour Erdut započeo je u petak večernjom predstavom Adam scene u parku u Erdutu, a već u subotnjim jutarnjim satima posjetitelji su se vraćali u Erdut, ovaj put, umjesto po dozu večernje kulture, po subotnju dnevnu dozu dobre vinske kapljice na Danu otvorenih podruma, ali i u tradicionalnoj utrci i potrazi za vinskim blagom - skrivenim buteljkama po erdutskim vinogradskim padinama.Prvu ekipu oznojenih biciklista i trkača zatekli smo kako pretražuje po vinogradu Jasne Antunović, jedine žene vinarice iz Dalja, gdje su berači skidali grozdove s trsova, a u tome im je pomagala omanja novinarska ekipa, ali i TV voditelj Robert Knjaz sa svojom snimateljskom ekipom koja je snimala promotivni film o Vinariji Antunović. Zdravoseljačke okrepe nije nedostajalo ni tu, a ni u ostalim vinarijama koje su širom dočekivale goste. U Vinariju Brzica se, osim biciklista i onih koji su stizali automobilima, "zaletjela" i jedna ekipa unajmljenim avionom iz Njemačke na druženje ponad 1378. riječnog kilometra Dunava. Sudionike vinske utrke na cilju u Erdutskim vinogradima d.o.o. dočekala je uobičajena okrepa nakon potrage koja je krenula od Vinarije Janečić u Aljmaš Planini do 500-tinjak hektara s trsovima Erdutske vinarije. Mladen Siber bio je domaćin Pjenušavog doručka erdutskog vinogorja. Tamo su se pod organizacijskom palicom Salon of Sparkling Wines, Vinarije Siber i TZ Osječko-baranjske županije predstavila pjenušava vina erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje. Nakon doručka održat će se erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Ivana Jurić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije, kaže da Wine & Bike Tour Erdut organiziraju 8. put.

- Družimo se u erdutskom vinogorju koje volimo zvati erdutski vinski poluotok, zvijezda subotnje večeri je Natali Dizdar, a zvijezde svih događanja su zapravo vinari koji cijele godine rade kako bi stvorili upravo ovaj magični dodatak ovoj večeri gdje su se nastavila kušati ovdašnja vina. Tijekom dana različite aktivnosti održavale su se na brojnim mjestima, u vinogradima gdje se moglo iskušati kako to izgleda uz Dunav, uz Poeziju u čaši, predstavu, bogat program i raduje nas svake godine vidjeti se ovdje na obali Dunava - sažela je u nekoliko rečenica stvarno raznovrstan program Wine & Bike Tour Erdut Ivana Jurić.

To je jedan od razloga ovako velikog broja posjetitelja na manifestaciji koju organiziraju Općina Erdut i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, u suorganizaciji Udruge vinara i vinogradara Erdut, PORC-a Erdut, Sportske zajednice Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice općine Erdut i Kreativne agencije Adverta. D.Pejić
Možda ste propustili...

DALIBOR MATANIĆ U OSIJEKU GOSTOVAO NA FFOS-U

Svi se jako brzo slože oko temeljnih vrijednosti

SLAVONSKO-BARANJSKI IZBOR ZA MISS SUPRANATIONAL HRVATSKE

Pobjednica izbora Katarina Katavić iz Slavonskog Broda

FILMSKA RUNDA U OSIJEKU 15. I 16. LISTOPADA

Sjajni filmovi i program s fokusom na redatelje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBOR MATANIĆ U OSIJEKU GOSTOVAO NA FFOS-U

Svi se jako brzo slože oko temeljnih vrijednosti

2

FILM O TOMI ZDRAVKOVIĆU KONAČNO U HRVATSKIM KINIMA

"Toma" od 21. listopada
i u osječkom kinu Urania

3

GEORGE CLOONEY U INTERVJUU ZA BBC OTKRIVA

Ne razmišlja o političkoj karijeri jer želi "imati lijep život"