Osijek
GRADONAČELNIK NAJAVIO SANACIJU ŠTETE I POJAČAN NADZOR

Na Kopiki vandali pokidali ležaljke,
uništili odbojkašku mrežu,
razbijali staklo i razbacivali smeće
Objavljeno 31. srpnja, 2021.
Uništavanje i razbijanje nije prava slika Osijeka i stoga pozivam građane da aktivno sudjeluju i na gradonačelnik@osijek.hr prijave svako uočeno vandalsko ponašanje

U ranim jutarnjim satima radnici koji održavaju prostor osječkog dravskog kupališta, popularne Kopike, zatekli su pokidane ležaljke, uništenu odbojkašku mrežu, razbijeno staklo i hrpe razbacanog smeća. Osječki gradonačelnik Ivan Radić osudio je takvo ponašanje pojedinaca i najavio sanaciju uništene imovine.

- Kažu da iznimke potvrđuju pravilo, pa je tako i u ovom slučaju. Naglašavam kako je velika većina posjetitelja odgovorna i uredna, zadovoljna sa svim učinjenim. Posjetitelji u pravilu čuvaju Kopiku kao svoju, jer ona to i jest. Plaža svih Osječanki i Osječana i njihovih gostiju. Ali neodgovorni pojedinci uspijevaju učiniti nered, štetu i potencijalnu opasnost za sve posjetitelje svojim vandalskim ponašanjem i to nećemo dozvoliti. Ovim putem poručujem da grad Osijek i njegovi građani neće tolerirati  takvo ponašanje. Uništavanje i razbijanje nije prava slika Osijeka i stoga pozivam  građane da aktivno sudjeluju i na gradonačelnik@osijek.hr prijave svako uočeno vandalsko ponašanje, jer pojedinci moraju odgovarati za učinjeno! Uz sanaciju napravljene štete i pojačan nadzor, najvažnije je da zajednički osudimo vandalsko ponašanje neodgovornih pojedinaca i nastavimo graditi sigurno i zadovoljno okruženje koje Osijek jest, sa mentalitetom pobjednika, u ovom slučaju nad vandalima!, poručuje Ivan Radić, gradonačelnik grada Osijeka. R.I.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana