Mozaik
AUSTRALKA HRVATSKOG PODRIJETLA

Lorde još jednom pjesmom najavila svoj novi album
Objavljeno 31. srpnja, 2021.

Nešto više od mjesec dana nakon hvaljenog povratničkog singla "Solar Power" Lorde je predstavila i "Stoned at the Nail Salon", drugu pjesmu kojom najavljuje prvo studijsko izdanje koje stiže nakon četiri godine. Kao i prethodni singl, "Stoned at the Nail Salon" nastao je u suradnji s producentom Jackom Antonoffom.- Ova pjesma odražava svojevrsno promišljanje o starenju, pronalaženju mjesta koje zovemo dom i propitivanje jesmo li u životu donosili ispravne odluke. Čini mi se kako si mnogi ljudi počinju postavljati ta pitanja kada se nađu u mojim godinama i činjenica što sam to uspjela prenijeti u pjesmu iznimno mi je utješna te se nadam kako će se i drugi pronaći u stihovima. Iskoristila sam ovu pjesmu kao mjesto na kojem ću istresti svoja razmišljanja - otkrila je Lorde temu pjesme koja se, prema onome što je ranije najavila, slaže s konceptom nadolazećeg albuma: "Album slavi prirodu te je ujedno pokušaj ovjekovječenja istinskih dubokih osjećaja koje imam kada boravim na otvorenom."

- U trenucima tuge, dubokih osjećaja ljubavi ili pak zbunjenosti odgovore volim potražiti u svijetu prirode. Naučila sam disati. Željela bih da ovaj album bude poput ljetnog pratitelja, da ga odvrnete u vožnji do plaže. Da postane dio vas baš kao i preplanuli ten koji traje čak i kada mjeseci postanu hladniji - objasnila je Lorde inspiraciju.

"Stoned at the Nail Salon", pjesma filozofskog karaktera, kako ju je opisao Billboard, u nepunih se tjedan dana od objave već našla na visokim pozicijama svjetskih glazbenih top-ljestvica, a među istaknutijim airplayom našla se i Hrvatska, gdje velik broj fanova čuva ulaznice za njezine koncerte najavljene za iduće ljeto. Najavljena dva koncerta u lipnju 2022. godine rasprodana su u gotovo rekordnom roku, a Lorde je ujedno postala prva velika internacionalna zvijezda koja će dva dana zaredom nastupati na Tvrđavi sv. Mihovila, što ove koncerte čini povijesnima za Šibenik i Dalmaciju.

Lorde će uskoro predstaviti i očekivano nadolazeće treće studijsko izdanje koje najavljuje već neko vrijeme. Nakon što je prošle godine obavijestila obožavatelje o tome da ponovno surađuje s Antonoffom u Aucklandu i Los Angelesu obećavši "nevjerojatno dobru glazbu", glazbenica je prvi glazbeni korak k novom albumu otkrila u lipnju ove godine sa singlom i videospotom "Solar Power". Istoimeni album, "Solar Power", najavljen je za kraj kolovoza te će se na njemu naći ukupno 12 novih pjesama. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IGOR DELAČ POVRATAK S HIT-SINGLOM "SAMO ZBOG VAS"

Hvala svima koji su mi pružali podršku u borbi protiv zloćudne bolesti

2

OSIJEK DOMAĆIN PRVENSTVA U 10 SPORTSKIH PLESOVA

Plesači užarili Jug najljepšim dvoranskim sportom na svijetu

3

PPD I ZAKLADA NOVO SUTRA

Za djecu iz Siska, Petrinje
i Gline ljetovanje iz snova