Mozaik
GLAZBENICI SE U VELOJ LUCI PRISJETILI LEGENDE

"Trag u beskraju"
koncert Oliveru u čast
Objavljeno 30. srpnja, 2021.

Ovih se dana posebno sjećamo jednog i jedinstvenog Olivera Dragojevića, koji nas je napustio prije točno tri godine. Sve je u znaku Olivera ovih dana u njegovoj rodnoj Veloj Luci.Tamo je u četvrtak održan koncert “Trag u beskraju” u čast velikog glazbenika. Koncert uživo mogli ste pratiti na Drugom programu HTV-a, platformi HRTi, na Facebook stranici HRT Vijesti te Youtube kanalu HRT-a. Imali smo priliku čuti najljepše Oliverove pjesme poput “Cesarice”, “Galeba”, “Traga u beskraju”, “Kad mi dođeš ti” i mnogih drugih u izvedbi Gibonnija, Tedija Spalata, Antonija Serrana, Marka Tolje te klape Ošjak i grupe Dupini. Za sjajnu glazbenu pratnju pobrinuli su se Ante Gelo s orkestrom kojim je ravnao maestro Alan Bjelinski, a kroz program nas je vodio Duško Ćurlić, koji je na početku rekao: “Ovdje smo da bismo svirali i pjevali i pratili trag u beskraju.” Koncertom “Trag u beskraju” kulminirali su dani posvećeni Oliveru. Njegove su pjesme posebno snažno odzvanjale u Veloj Luci, gdje su njegovi najbliži položili vijence i održali recital. Oni koji nisu uspjeli doći do karte sve su pratili iz obližnjih kafića i velikog videozida postavljenog na Rivi. Posebno lijep ugođaj stvarali su kaići i barke na moru s kojih je dio publike također pratio koncert koji je završio zajedničkom izvedbom svih pjevača.

- Stalno sam mu govorio da sve što znam o pjevanju naučio sam od njega, da on nije ni znao da me učio - podijelio je Marko Tolja.

- Kako mi se čini, cijela atmosfera je kao da je on s nama, on nas već treću godinu okuplja - kaže Vinko Barčot, skladatelj.

- S njim sam prošao Royal Albert Hall, Carnegie Hall, i sve svjetske dvorane, i stvarno je njemu tamo mjesto bilo - rekao je Ante Gelo.

- Njegova interpretacija je toliko duboka da je došla do srca svakoga, nema nekog čuda, to je čovjek koji samo daje - kaže Alan Bjelinski. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽALA KONCERT NA PLAŽI

Ana Rucner je ispratila
ljeto na Zlatnom ratu

2

"POŠTENO"

Huljić je objavio novi spot

3

”NO TIME TO DIE”

Manntra obradila Billie Eilish