Regija
ZAHVALJUJUĆI CRVENOM KRIŽU SLATINA

Djeca ponovno kreću na organizirano ljetovanje
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
SLATINA - Jedna od značajnih aktivnosti Gradskog društva Crvenoga križa Slatina koje se "vraćaju u normalu" nakon poboljšanja epidemiološke situacije organiziranje je ljetovanja za djecu na moru.

Osim prošloga ljeta, u dječjem odmaralištu Crvenoga križa Solin, u Okrugu Gornjem, na otoku Čiovu, slatinski Crveni križ već godinama organizira ljetovanje za djecu s područja svoga djelovanja, a to su grad Slatina i općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Voćin i Mikleuš. To može zahvaliti prije svega susretljivosti kolega u Solinu i povoljnim uvjetima iznajmljivanja. Djeca su smještena u drvenim kućicama u kampu na uzvišenom terenu i u neposrednoj blizini plaže. Osim različitih sportskih aktivnosti i kupanja, redovito se organizira posjet Trogiru i bar jedan izlet, najčešće u Split.

Ljetovanje za djecu Crveni križ Slatina počeo je organizirati već 1993. godine, isprva za djecu stradalnika i prognanika Domovinskog rata u Češkoj, zatim s izviđačima na Korčuli, u Kostreni i Resniku, a od 1997. u bivšoj komandnoj vojarni Samogor, na otoku Visu. U 14 smjena u tih devet godina na Visu je ljetovalo 1117 osoba, najviše djece, ali bilo je i odraslih osoba. Od 2007. godine ljetovanje se organizira u Okrugu Gornjem, na Čiovu. Upravo zahvaljujući slatinskom Crvenom križu na ljetovanju na moru boravilo je ukupno oko tri tisuće djece, a mnogima je to bila i jedina mogućnost da vide i osjete more.

I ove subote put mora kreće skupina od 42 djece. S njima će u pratnji biti prosvjetni radnici i ravnatelj GDCK Slatina Vladimir Jelenčić, a sportske aktivnosti organizirat će trener Vladimir Gojković. Cijena osmodnevnog boravka s putovanjem i prehranom iznosi 1500 kuna, ali djeca imaju potpuno besplatno ili djelomice plaćeno ljetovanje, jer ih sufinanciraju njihove općine ili Crveni križ.

- Danas je doista nepotrebno naglašavati koliko djeci u ova turobna vremena znači boravak na moru i promjena svakodnevnog okruženja. Njima je, možda i više nego odraslima, nedostajala bezbrižna dječja igra i druženje bez razmišljanja o mogućnosti zaraze i prenošenja bolesti. Zato smo zahvalni slatinskom Crvenom križu što je za našu djecu ponovno organizirao osam nezaboravnih dana - rekla nam je jedna zadovoljna majka.P.Ž. (foto: Vladimir Jelenčić)
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN POBJEDE NAD JNA I DAN BRANITELJA GRADA NAŠICA

Žrtva hrvatskih branitelja ne smije se zaboraviti

VUKOVARSKO-SRIJEMSKI LOVCI TRUDE SE SAČUVATI STANIŠTA

Napučuju lovišta s divljači i stimuliraju odstrel predatora

GRADSKO VIJEĆE VALPOVA UKINULO NAKNADE VIJEĆNICIMA

Uvode prirez i porez na potrošnju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STIGLA DOBRA VIJEST

Financirat će se i nabava opreme za navodnjavanje

2

GRAD BELIŠĆE I TZ NAGRADILI VLASNIKE NAJOKUĆNICA I BALKONA

Najljepša okućnica Katice Komaromi

3

U OPĆINI LEVANJSKA VAROŠ

Groblja su dobila prve
brojeve grobnih mjesta