Regija
VEĆINOM GLASOVA IZGLASANA APLIKACIJA

Marijanci će postati još transparentniji
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
MARIJANCI - Marijanački vijećnici na sjednici Općinskog vijeća bili su složni kod odluka o imenovanju članova osam radnih tijela.

Međutim, prijedlog o uvođenju transparentnosti proračunskih prihoda i rashoda Općine Marijanci putem aplikacije koja bi građanima omogućila jednostavniji pogled na trošenje javnog novca, izazavao je najviše rasprave. Nazočne je o aplikaciji informirao vijećnik Josip Dukmenić, istaknuvši kako unatoč činjenici što je Općina Marijanci zadnje dvije godine dobila peticu za transparentnost i što ima web-stranicu na kojoj se objavljuje proračunska potrošnja, potrebna je i aplikacija. Napomenuo je kako je aplikaciju potrebno uvesti kako bi svi građani mogli jasnije i detaljnije vidjeti na što se troši javni novac, jer sadašnji prikaz ne razumije 95 posto građana. Projekt uvođenja aplikacije vrijedan je 30.000 kuna.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić pozdravio je prijedlog za još transparentnijim radom Općine, ali smatra da još nije vrijeme za uvođenje aplikacije. ‘‘Općina Marijanci u to će sigurno ući, ali treba još pričekati neko vrijeme. Ponosan sam na rad Općine u proteklom razdoblju koji se neprestano poboljšavao i usavršavao. Moj rad neprestance kontroliraju i prate državne institucije koje upozoravaju na eventualne učinjene propuste i upućuju na načine kako sve to treba poboljšati, a kao što je to slučaj i u drugim općinama i gradovima‘‘, rekao je Dorkić. Uvođenje aplikacije za povećanje transparentnosti Općine Marijanci izglasano je većinom glasova vladajuće većine koju čini pet vijećnika - tri vijećnika nezavisne liste Ivana Mesaroša, jedan vijećnik nezavisne liste Josipa Dukmenić i vijećnik Samir Kovačević (HNS). Od oporbenih vijećnika HDZ-a, dva su bila suzdržana i dva su bila protiv.

Na sjednici je bilo prijepora i o izvješću o provedbi započetih projekata, a koje je odbio podnijeti načelnik Dorkić. Objasnio je da će vijećnike izvijestiti o projektima u okviru skorašnjeg izvješća o stanju proračuna i rada načelnika za prvih šest mjeseci ove godine.

Predsjednik Općinskog vijeća Ivan Mesaroš izrazio je negodovanje, rekavši kako vijećnici nisu dovoljno upoznati s projektima u Općini. Mesaroš je nepodnošenje izvješća načelnika o projektima okarakterizirao omalovažavanjem vijećnika te zatražio da se to što je rekao uvede u zapisnik sjednice. S.Fridl
Možda ste propustili...

PROGRAM "MOŽEMO I MI II"

"Golubica" brončana u malom nogometu

VANDALIZAM U VINKOVCIMA, IVANKOVU I PRKOVCIMA

Devastiran mural posvećen poginulom hrvatskom vojniku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STIGLA DOBRA VIJEST

Financirat će se i nabava opreme za navodnjavanje

2

U OPĆINI LEVANJSKA VAROŠ

Groblja su dobila prve
brojeve grobnih mjesta

3

GRAD BELIŠĆE I TZ NAGRADILI VLASNIKE NAJOKUĆNICA I BALKONA

Najljepša okućnica Katice Komaromi