Crna kronika
OZLIJEĐENIH OSOBA, SREĆOM, NIJE BILO

Udar groma uzrok požara kuće u Županji, stradao je krov, potkrovlje, ali i kat
Objavljeno 28. srpnja, 2021.

Grmljavinsko nevrijeme, kakvog je bilo podosta proteklih dana u Slavoniji i Baranji, zna pričiniti veliku štetu na stambenim objektima. Većinom stradavaju elektronički uređaji, poput televizora i kompjutora, a zna doći i do požara. Ovo potonje zbilo se u nedjelju, u kasnim poslijepodnevnim satima, na obiteljskoj kući u Ulici Gredice u Županji.Tijekom poslijepodneva, u nedjelju, nad Županjom su se nadvili crni oblaci, a oko 19 sati počelo je jako grmjeti. Županijski centar 112 dobio je nešto poslije 19 sati obavijest da je grom udario u obiteljsku kuću, i da je došlo do požara krovišta i kata kuće. Na intervenciju su odmah odjurili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Županje, ali i vatrogasci DVD-a Županja. Zajedničkim su snagama prionuli gašenju požara kako bi ga što prije ugasili i tako smanjili štetu. Srećom, ozlijeđenih nije bilo među šokiranim ukućanima. Požar je brzo ugašen, no stradao je dio krovišta, ali i kata kuće.

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima obavljen je očevid policajaca i protupožarnog inspektora te je utvrđeno kako je zbog grmljavinskog nevremena došlo do atmosferskog pražnjenja, što je dovelo do oštećenja električnih instalacija na kući. "Zbog toga je došlo do kratkog spoja uređaja za klimu i utičnice, a posljedično nastao je požar koji je prouzročen zbog električne energije koja se pretvorila u toplinsku. Materijalna šteta je velika i istražitelji će podnijeti izvješća", navodi se u policijskom izvješću.

Požara je bilo i na našičkom području. U ponedjeljak, oko 11.50 sati, u Markovcu Našičkom, zbog pregrijavanja i taljenja električnih vodiča zapalila se mlinska čistionica u silosu. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Našice. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Istoga dana u Osječko-baranjskoj županiji vatrogasci iz Čepina uklanjali su stablo s prometnice u svom mjestu, dok su vatrogasci iz Viškovaca i Đakova intervenirali zbog požara koji je izbio kod jezera Jošava. U ponedjeljak, oko 14.25 sati, u Jakšiću, nedaleko od ribnjaka lokalnog ribolovnog društva, zbog neutvrđenog razloga došlo je do požara na otvorenom prostoru, na poljoprivrednoj površini, naime, gorjelo je strnište nepoznatog vlasnika. Požar je ugašen od strane pripadnika DVD-a Jakšić oko 15 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko 5000 kvadratnih metara. S.Lacić
Možda ste propustili...

TRAGIČNA PROMETNA NESREĆA NA DARUVARSKOM PODRUČJU

Bračni par poginuo na motociklu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana