Novosti
ZASJEDA PREDSJEDNIŠTVO DP-A

Rasprava o Škori i Vesni Vučemilović
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Nakon neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, stranka će u srijedu održati sjednicu Predsjedništva na kojoj će raspravljati o daljnjim koracima. Na dnevnom redu sjednice bit će Statut i pravilnici stranke te priprema unutarstranačkih izbora, kao i rasprava o ostavci Miroslava Škore, ali i o postupcima njegove sestre Vesne Vučemilović. Tijela stranke odlučivat će o tome je li se Vučemilović ponijela u skladu sa Statutom i je li naštetila ugledu stranke svojim javnim istupima.

Nakon što je Škoro podnio ostavku koja je iznenadila mnoge u DP-u, Vučemilović je ocijenila da se sjednica Predsjedništva stranke trebala održati isti dan kada je objavljena ostavka te je zatražila ostavku zamjenika predsjednika DP-a Marija Radića, suosnivača stranke. Dodatnu buru podigla je poruka koju je Vučemilović uputila PR savjetnici DP-a Mateji Jozeljić, a u kojoj joj prijeti da će joj "osobno zakrenuti vratom". Na sjednicu Predsjedništva neće biti pozvan Škoro, ali ni Darijo Žepina, koji je nakon Škore podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika DP-a, a čiju je dužnost preuzeo Danijel Spajić kao vršitelj dužnosti.

Turbulencijama u DP svjedoči i to što je promijenjena brava na stranačkim prostorijama u Zagrebu pod obrazloženjem da "ne znaju tko sve ima ključ". Tko će biti novi predsjednik DP-a odlučivat će se na jesen na unutarstranačkim izborima. Kao razloge ostavke Škoro je naveo pritiske nakon lokalnih izbora i obiteljske razloge. H
Možda ste propustili...

HOĆE LI SE STUDENTI VRATITI U PREDAVAONICE?

Odluka o provođenju nastave je na fakultetima

DAVORKO VIDOVIĆ SABORSKI ZASTUPNIK O STANJU U SDP-U

Grbin očigledno ima u planu daljnja izbacivanja i izazivanje raskola u stranci

PREPORUKA JAVNIM NARUČITELJIMA GRAĐEVINSKIH RADOVA

Revizija ugovora zbog poskupljenja materijala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISKUSTVO PREVARENOG OSJEČANINA

Umjesto plaćenog mobitela prevarant mi je poslao ciglu

2

U HRVATSKOJ 217 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, UMRLO 11 OSOBA

U VSŽ jedna, u OBŽ novopozitivno pet osoba, jedna preminula

3

NACIONALNI ISPITI U PETIM I OSMIM RAZREDIMA

Standardizirani ispiti pokazat će
pravo znanje hrvatskih učenika