Mozaik
29. SRPNJA U VELOJ LUCI

"Trag u beskraju", koncert
u čast Oliveru Dragojeviću
uživo na HTV2
Objavljeno 28. srpnja, 2021.
U 22 sata nastupit će Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Dupini, klapa Ošjak...

Trag u beskraju veliki je projekt u sjećanje na Olivera Dragojevića zamišljen kao niz događanja koji će podsjetiti na vječni trag koji je Oliver ostavio u nasljeđe generacijama svojih obožavatelja diljem svijeta.Koncert "Trag u beskraju" održat će se u četvrtak, 29. srpnja, s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak.

Svirka i izložba


Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2, a na rivi u Veloj Luci će se također prenositi i moći pratiti. Na ovom će koncertu publika još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput "Cesarice", "Galeba", "Traga u beskraju", "Kad mi dođeš ti" i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja.

"Trag u beskraju" organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vele Luke te udrugom Luško lito i planira ovim događanjima obilježiti ljepotu Oliverova stvaralaštva i bogatstvo njegova glazbenog nasljeđa uz mnoge poznate glazbenike i njegove prijatelje. Glazbeno-umjetnički projekt započeo je još u ponedjeljak koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli. Trajekt je plovio relaciji Split - Vela Luka, a nastupili su Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja, Zorica Kondža, Ante Gelo. Koncert je bio otvoren za javnost, tj. za sve koji kupe kartu za trajekt.

Osim koncerta koji je bio uvertira u događanja posvećena Oliveru Dragojeviću, glazbeniku čije su pjesme spajale svijet i brisale granice, u utorak je svečano otvorena izložba "Oliver u objektivu Livija Andrijića" u atriju Centra za kulturu. U četvrtak, 29. srpnja, položit će se vijenac na mjesnom groblju, u crkvi će biti recital uz glazbenike Marka Tolju, Antu Gelu i kvartet Sequentia, a vrhunac manifestacije je koncert navečer na pijaci u Veloj Luci s početkom u 22 sata simboličnog naziva Trag u beskraju.

Jazz za kraj


Projekt završava u petak, 30. srpnja jazz-koncertom, gdje će nastupiti Elvis Stanić Group (Elvis Stanić, Alba Nancinovich, Ivan Popeskić, Damjan Grbac i Branimir Gazdik), s početkom u 21.30. Oliver će ove godine, treću godinu kako nije na pozornici života, nedaleko od svog doma u Veloj Luci ugostiti brojne svoje glazbenike i prijatelje da rade ono što je i on najviše volio i na ovaj način će zajedno pjevati, slaviti i veseliti se.

Koncert će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa zbog trenutačne epidemiološke situacije prema mjerama i preporukama HZJZ-a. Dodatno je preventivno predloženo da se koncert prati i iz obližnjih ugostiteljskih objekata, preko videozidova s male rive, s raspoloživih plovila iz mora koje je Oliver najviše volio. Sve mjere namjera su da se svečani program u čast Oliveru održi na najbolji mogući način poštujući sve potrebne preporuke HZJZ-a te se apelira na individualnu odgovornost, a kroničnim bolesnicima i starijim osobama, odnosno rizičnim skupinama, preporučuje se dodatni oprez.Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

OBJAVILI "FEAR OF THE DARK"

Metaklapa je hrvatski a capella metal band

FINALE SUNČANE STRANE PRISAVLJA

Za kraj ljeta nastupio sjajan TBF

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽALA KONCERT NA PLAŽI

Ana Rucner je ispratila
ljeto na Zlatnom ratu

2

"POŠTENO"

Huljić je objavio novi spot

3

”NO TIME TO DIE”

Manntra obradila Billie Eilish