Regija
GRADSKI PROGRAM POTPORA

Poljoprivrednicima 350 tisuća kuna
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
BELI MANASTIRTrideset i osam potpora belomanastirskim poljoprivrednim proizvođačima bit će isplaćeno iz gradskog proračuna u okviru Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Belog Manastira.

Rezultat je to natječaja objavljenog u svibnju ove godine. Kako ističu u gradskoj upravi, program je podijeljen u sedam mjera.

- Riječ je o potporama plasteničkoj proizvodnji cvijeća, povrća, voća, gljiva i ljekovitog bilja, potporama proizvodnji meda, te onima za biljnu, stočarsku i ekološku odnosno organsku poljoprivrednu proizvodnju. Nadalje, jedna od mjera odnosi se na potpore za početnike u primarnim poljoprivrednim djelatnostima, kao i na potpore za provedbu projekata kontrole plodnosti tla - objašnjavaju, dodajući da se preostale dvije mjere odnose na potpore za voćarsku i proizvodnju začinske paprike. Naglašavaju kako su se na natječaj mogle javiti pravne i fizičke osobe koje zadovoljavaju određene uvjete, poput registrirane djelatnosti primarne poljoprivredne proizvodnje, prebivališta i sjedišta obiteljskog gospodarstva ili obrta na području Grada, upisa u upisnik poljoprivrednih gospodarstava, vlasništva (ili potvrde o zakupu) parcele za koju se traži potpora... Također, jedan od uvjeta podmirene su obveze prema Gradu.

- Od dobivenih sredstava korisnici mogu nabavljati nove plastenike, opremu, sisteme za navodnjavanje, sadnice i sadni materijal, opremu za proizvodnju meda, paprike i drugoga. Maksimalni iznosi potpora razlikuju se po mjerama, a najveći mogući iznos je 30.000 kuna po korisniku godišnje i odnosi se na mjere za plasteničku proizvodnju cvijeća, povrća, voća, gljiva i ljekovitog bilja te za proizvodnju začinske paprike. Na natječaj je pristiglo najviše zahtjeva (14) za potpore u voćarskoj proizvodnji, potom 11 za potpore u proizvodnji meda, po 4 zahtjeva za potpore za plasteničku proizvodnju i analizu tla, te tri za potpore vezane uz proizvodnju začinske paprike. Iznosi potpora kreću se od 460 do 30.000 kuna, a ukupno će biti isplaćeno približno 350.000 kuna. Nakon osmodnevnog roka za žalbe, slijedi potpisivanje ugovora.

- Budući da su iskorištena financijska sredstva namijenjena financiranju potpora poljoprivrednicima, natječaj za ovu godinu zaključuje se - poručuju iz gradske uprave. I. Getto
Možda ste propustili...

POČELA REKONSTRUKCIJA RASKRIŽJA U SREDIŠTU FERIČANACA

Na kritičnoj točki bit će kružni tok

NA ZAGORSKIM JESENIMA U JOSIPOVU

Žene predstavile očuvanu baštinu

POTPISAN SPORAZUM O RADOVIMA NA AGLOMERACIJI SLATINA

Turskom ponuditelju povjereni su radovi vrijedni 137,5 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RENT-A-ČAJO MECANOVIĆ SAVJETUJE MLADENCE:

Žele li dobre svatove, na stolice moraju zaboraviti

2

JUBILARNO OKUPLJANJE

Babokijada deseti put okupila više generacija Baboka

3

OBLJETNICA SLAVNE POSTROJBE PROTUZRAČNE OBRANE, SRUŠILA 14 ZRAKOPLOVA JNA

30 je godina Šokačkog diviziona PZO-a