Regija
PRED TISUĆAMA TURISTA

O Zelenim stazama Dunava i Drave od Rovinja do Straduna
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Posjetitelji štandova najviše pitali za biciklističke staze i mogućnosti noćenja u istočnoj Hrvatskoj
BELIŠĆE/ERDUTRovinj, Zadar, za kraj Dubrovnik... Tako je izgledala ruta projekta Zelene staze Dunava i Drave, koji je u jeku turističke sezone ostvario vrijednu promociju pred desecima tisuća domaćih i stranih posjetitelja. Naime, predstavnici Grada Belišća i Općine Erdut s partnerima posljednjih su dana obilazili neka od najposjećenijih turističkih odredišta na jadranskoj obali te uz pomoć informativnih i promotivnih materijala prezentirali znamenitosti Slavonije i Baranje.Kako ponosno naglašavaju u Gradu Belišću, engleski, njemački, španjolski i hrvatski jezik neprestano se mogao čuti na štandovima Zelenih staza, koji su brojne turiste privlačili vizualnom reprezentacijom, susretljivim izlagačima i neizostavnom enološkom i gastronomskom ponudom domaćih proizvoda iz okolice Belišća i Erduta. Na gradskoj rivi u Rovinju posjetitelje su najviše zanimale biciklističke staze i mogućnosti noćenja u istočnoj Hrvatskoj, štand u Zadru privukao je čak i lokalne turističke vodiče, a s dubrovačkog Straduna zaorila je magnetski privlačna slavonska pjesma.

- Dolazili su nam turisti iz većine europskih zemalja, poput Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Velike Britanije, Danske, Ukrajine, Poljske, Austrije, Rumunjske, Mađarske i Slovenije, a posebno nas je iznenadio velik interes posjetitelja iz Rusije, SAD, Meksika i Južne Amerike. Svima se svidio naš nedovoljno istraženi turistički dragulj uz Dunav i Dravu, dok su zbog projekta Zelene staze domaći posjetitelji zaključili kako se turizam na istoku Hrvatske zbilja počinje buditi - kaže Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća, naglašavajući kako je uz privlačenje potencijalnih turista ostvareno i umrežavanje s institucijama u ta tri turistička središta.

Naime, prilikom pripreme i realizacije turneje postignuta je suradnja s TZ-om grada Rovinja, s Gradom Zadrom i Turističkim informativnim centrom Zadar, te s Gradom Dubrovnikom i Državnim arhivom Dubrovnik. Takva je suradnja zalog za budućnost u povezivanju jadranske obale i istoka Hrvatske, čemu u prilog govori i činjenica da se informativni i promotivni materijali Zelenih staza Dunava i Drave od sada mogu pronaći i kod predstavnika tih institucija, što je oduševilo posjetitelje. Podijeljeno je i više od 5000 promotivnih materijala, koji potencijalnim turistima prikazuju najbolje od turizma u Osječko-baranjskoj županiji.

Lidija Aničić
Ravnica: dobar provod uz simpatične ljude
"Ekološko-edukacijske staze Porić i Bistrinci, Centar za posjetitelje s hostelom, novouređeno odmorište Drava i veslalište "Matija Ljubek", te prirodne i kulturne raznolikosti uz Dunav i Dravu, bile su u fokusu naše promocije na štandovima u Rovinju, Zadru i Dubrovniku. Uz to smo posjetiteljima htjeli pokazati i kako ih u istočnoj Hrvatskoj očekuje dobar provod uz simpatične ljude, ukusnu hranu i vrhunsko vino. Vjerujem da smo u tome i uspjeli jer su povratne informacije bile odlične", zaključuje Milan Franić iz Općine Erdut, voditelj EU projekta Zelene staze Dunava i Drave, čija je vrijednost 17.224.331 kuna, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 13.163.900 kuna, a intenzitet potpore 84,43 posto ili 11.114.350 kuna.

Možda ste propustili...

GRADNJA INFRASTRUKTURE U PODUZETNIČKOJ ZONI

Potpisan ugovor za stručni nadzor

OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE NAD JNA I DANA BRANITELJA NAŠICA

Sjećanje na trojicu poginulih branitelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STIGLA DOBRA VIJEST

Financirat će se i nabava opreme za navodnjavanje

2

GRAD BELIŠĆE I TZ NAGRADILI VLASNIKE NAJOKUĆNICA I BALKONA

Najljepša okućnica Katice Komaromi

3

U OPĆINI LEVANJSKA VAROŠ

Groblja su dobila prve
brojeve grobnih mjesta