Sport
JEDRENJE

Vorobjeva treća, Stipanović odradio samo prvi plov
Objavljeno 26. srpnja, 2021.
Hrvatska jedriličarska reprezentativka Jelena Vorobjeva zauzima odlično treće mjesto u klasi Laser Radial nakon prva dva plova održana na regatnom polju kod Kamakure.

Ruskinja, koja jedri pod hrvatskom zastavom, u prvom je plovu osvojila 11. mjesto, iako je do prvog okreta bila čak i vodeća, ali je jedreći ‘u vjetar‘ izgubila poziciju. U drugom plovu iskoristila je povoljnije vjetrovite uvjete i drugim mjestom, iza pobjednice Njemice Svenje Weger, došla do treće pozicije u ukupnom redoslijedu s 13 bodova. Vodeća je Weger sa šest, a drugoplasirana je Dankinja Anne-Marie Rindom s 11 bodova.

Tonči Stipanović zauzeo je 15. mjesto u prvom plovu klase Laser, dok je drugi plov otkazan zbog nedostatka vjetra. Prvi plov najbolje je odvozio Francuz Jean Baptiste Bernaz, ispred Finca Karle Tappera i Norvežanina Hermanna Tomasgaarda. U drugom plovu Stipanović je odlično startao, ali regata je ubrzo prekinuta zbog vrlo slabog vjetra i nadolazeće tropske oluje Nepartak, koja bi u sljedeća dva dana mogla posve poremetiti jedriličarski program. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana