Regija
PRORAČUN PITOMAČE NAJVEĆI DOSAD

Urbanistički plan za proširenu Rakitku I
Objavljeno 24. srpnja, 2021.
PITOMAČA - U Domu kulture "Drago Britvić" održana je druga sjednica Općinskog vijeća Pitomače pod predsjedanjem Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika općine Željka Grgačića. Prije početka aktualnog sata vijećnik Danijel Bijuk svoj je mandat stavio u mirovanje, a umjesto njega svečanu prisegu dao je Tihomir Gregurek. Na aktualnom satu, između ostalog, glavna tema bila je odlagalište Klisa, na kojem je i ove godine izbio požar.

– Što se tiče otpada, on je problem s kojim će se Pitomača godinama morati nositi. Činjenica je da ljudi u posljednje vrijeme i iz drugih općina bacaju otpad pokraj Klise. I ovaj je požar buknuo upravo zbog otpada koji se dovozi. Sanacija će omogućiti dio rješenja, ali i dalje će biti problem otpad koji se dovozi. Imali smo sastanak prije tjedan dana s inspektoricom zaštite okoliša i policijom. Postavit ćemo kamere i kažnjavati malo drugačije. No Klisa će ostati problem i kada se sanira odlagalište, sve dok se na bazi države ne riješe centralna odlagališta otpada – rekao je načelnik Željko Grgačić.

Na sjednici je donesena prva izmjena i dopuna proračuna Općine Pitomača za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu.

– U ovim Izmjenama proračuna bio je cilj povećati proračun za gotovo pet milijuna kuna, točnije 4,9 milijun kuna, s čim se proračun diže na 64,6 milijuna kuna. To je najveći proračun u povijesti Općine Pitomača zahvaljujući povećanom radu na projektima, financiranju različitih projekata, što iz Europske unije što iz drugih izvora. Proračun pokazuje intenciju razvoja općine pri čemu ulažemo u sve prioritete i javljamo se na dostupne fondove, što se vidi po sredstvima kojima Općina raspolaže ove godine – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Vijećnici su donijeli i odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Rakitka I.

– Radi se o proširenju zone u postojećem dijelu, za koji sada donosimo Urbanistički plan, a koji moramo donijeti po zakonu prije ulaska u bilo kakve investicije i javljanja na natječaje za sredstva. Sada je dio zone Rakitka I proširen na ukupno 6,5 hektara i već imamo naznake poduzetnika koji imaju planove za ulaganje. Herbarium planira gradnju jedne nove proizvodne hale, što će dodatno pridonijeti zapošljavanju na području naše općine – zaključio je Bakan. V.G.
Možda ste propustili...

30. OBLJETNICA ODLASKA NAŠIČKIH DRAGOVOLJACA U VUKOVAR

Grad heroj branilo 67 dragovoljaca

ODBOR ZA SKRB O OSOBAMA TREĆE ŽIVOTNE DOBI

Manji broj starijih još nije cijepljeno

POVRATAK U DOBA VITEZOVA I DAMA

Prikaz ustanka hrvatskih velikaša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STIGLA DOBRA VIJEST

Financirat će se i nabava opreme za navodnjavanje

2

GRAD BELIŠĆE I TZ NAGRADILI VLASNIKE NAJOKUĆNICA I BALKONA

Najljepša okućnica Katice Komaromi

3

U OPĆINI LEVANJSKA VAROŠ

Groblja su dobila prve
brojeve grobnih mjesta