Novosti
PODACI NISU KONAČNI

Štete od nepogoda 509,2 milijuna kuna
Objavljeno 24. srpnja, 2021.
Štete u poljoprivredi od elementarnih nepogoda do 22. srpnja procjenjuju se na 509,2 milijuna kuna, no još nisu dostupni konačni podaci o prijavljenim štetama, njihovu opsegu, broju oštećenika te šteti na kulturama, ističe Ministarstvo poljoprivrede.

Podsjećaju da je u državnom proračunu za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda u svim sektorima osigurano 20 milijuna kuna, da poljoprivrednici mogu aplicirati na nekoliko podmjera i operacija iz Programa ruralnog razvoja, kao i da je Vlada već reagirala i u proračunu osigurala 20 milijuna kuna za pomoć poljoprivrednicima zbog poplave i tuče koje su u lipnju pogodile Požeško-slavonsku županiju. Na temelju Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, sredstva pomoći dodjeljuju se za štete u slučaju osigurljivih rizika na imovini koja nije osigurana, ako je oštećeno više od 60 posto vrijednosti imovine. Iznos novčane pomoći pritom ne može biti veći od 5 % iznosa konačne potvrđene štete na imovini pojedinog oštećenika.

Ovih je dana i Hrvatska poljoprivredna komora upozorila da su štete u poljoprivredi izazvane elementarnim nepogodama u Hrvatskoj od početka godine premašile 600 milijuna kuna, zbog čega se očekuje rast cijena i veliki financijski pritisak na poljoprivrednike. H
Možda ste propustili...

DOSTUPNA NA SVIM SLUŽBENIM JEZICIMA EU-A

Pokrenuta nova aplikacija Erasmus+

IZVRŠNI DIREKTOR TVRTKE MODERNA INC

Kraj pandemije za godinu dana?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U HRVATSKOJ 837 NOVOOBOLJELIH OD COVIDA-19, UMRLO 15 OSOBA

U OBŽ na koronavirus pozitivno 59, u VSŽ 31 osoba, dvoje preminulo

2

ISKUSTVO PREVARENOG OSJEČANINA

Umjesto plaćenog mobitela prevarant mi je poslao ciglu

3

HRVATSKA POMAŽE SIROMAŠNIM ZEMLJAMA

Donacija 200.000 doza cjepiva