Mozaik
NA DAN ODIGRAVANJA PRVE UTAKMICE NA OLIMPIJADI

Gledatelja nema,
no medo se ne da
Objavljeno 22. srpnja, 2021.
Zbog pandemije se u srijedu u Fukushimi na sjeveroistoku Japana odigrao prvi susret na Olimpijadi, utakmica softballa. Gledatelja nije bilo, no jednog je znatiželja nagnala da pokuša prekršiti propise - azijskog crnog medvjeda, prenose lokalni mediji. Medvjedi često izlaze iz šuma u Japanu, pa ih nadležne službe pokušavaju uhvatiti u gradu gdje ponekad napadaju stanovnike.

Glasnogovornik policije u Fukushimi rekao je za agenciju AFP da je medvjed uočen oko stadiona u utorak te se ponovno pojavio u srijedu, nekoliko sati prije otvaranja stadiona za prvu utakmicu u kojoj se natječu ekipe domaćina, Japana protiv Australije u softballu, ženskoj verziji bejzbola. "Čuvar je pronašao medvjeda unutar Sportskog parka Azuma rano u utorak ujutro", rekao je glasnogovornik. "Nismo ga uspjeli pronaći ni uhvatiti pa, iako nema gledatelja na stadionu, na oprezu smo i pretražujemo područje kako bismo pronašli medvjeda", dodao je.

Sportski dnevnik Sports Hochi piše, pozivajući se na lokalne medije, da su očevici medvjeda identificirali kao crnog azijskog medvjeda, a naziva se i mjesečev medvjed. Na opasnost od medvjeda upozoreni su i zaštitari oko stadiona. H
Možda ste propustili...

FINALE SUNČANE STRANE PRISAVLJA

Za kraj ljeta nastupio sjajan TBF

“THE LAST DOMINO?”

Genesis opet na turneji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO PLINARSKO DRUŠTVO

Humanitarni projekt za djecu žrtve potresa

2

TAMBURAŠKI SASTAV POTPISAO UGOVOR S CROATIA RECORDSOM

Fijaker objavio novu pjesmu "Nebo boje vina"

3

KENNETH BRANNAGH PREDSTAVIO NOVI FILM U TORONTU

Svakog dana snimanja
navrla bi mi sjećanja na
odrastanje u Belfastu