Dome slatki dome
DIZAJN LJETNO UREĐENJE

Egzotičan ugođaj stvorite u svom vrtu
Objavljeno 15. srpnja, 2021.
Za sve koji ne žele previše zahvata - dovoljna je uporaba bambusa, koji je temelj

Egzotična ljetovališta većini su nedostižan san, ali je njihovo ozračje moguće ostvariti u vlastitom domu.Uvođenje tropskih biljaka poput bambusa, palmi, kaktusa ili orhideja početak je stvaranja takvog vrta. Za sve koji ne žele previše zahvata - dovoljna je uporaba bambusa, koji je temelj svakog egzotičnog ugođaja. Primijenite ga kao element ograde, zaštitu od sunca ili kao elemente namještaja. Načinite drvenu nadstrešnicu i prekrijte ju bambusom. To će biti prozračan zasjenjen prostor u koji je poželjno smjestiti garnituru za sjedenje (puno drvo, ratan), kombiniranu s prirodnim tkaninama živih boja – lanom ili pamukom.

Prozračne zavjese


Pod nadstrešnice obložite drvenom oblogom, umjesto keramikom ili kamenom, kako bi se stvorio kontrast između vanjskih staza i "unutarnjeg" prostora. Povezivanjem elemenata drva u podu i nadstrešnici ostvarit ćete prostornu cjelinu koja je zasebni element vrta, a služi za odmor i izolaciju. Za dodatnu zaštitu od sunca upotrijebite zastore oko nadstrešnice, koje ćete pomicati ovisno o dobu dana i raspoloženju. Zastore načinite u jednoj boji, povezanoj s bojama tkanine garniture za sjedenje. Preporučljive su svijetle boje, zbog osjećaja prozračnosti i svjetla. Šarenilo nije preporučljivo. U vizurama vrta trebaju dominirati boje raslinja, a ne tkanine.

Dekorativne svijeće

Tako formiran prostor poželjno je obogatiti dekorativnim svijećama, keramičkim ili drvenim zdjelama tropskog voća, sagovima i egzotičnim kipićima. Ako uvodite električnu rasvjetu, žaruljice i lusteri trebaju sadržavati drvene ukrase. Uporaba stakla remeti egzotičan ugođaj u vrtu. Ako se odlučite za uporabu kovanog željeza umjesto drva, uskladite garnituru za sjedenje i nadstrešnicu uporabom istog materijala.

Krevet od kovanog željeza može također postati sastavni element ovakvog vrta. Smjestite ga slobodno u vrt, neovisno o nadstrešnici, u prostor koji će vam pružati ugodan pogled i dovoljno mira. Ako nemate dovoljno prostora za nadstrešnicu, krevet s baldahinom bit će dovoljan za ugodan odmor i egzotičan ugođaj!Jasminka Knežević
Dizajn
ljetno

uređenje

Urbana džungla
U vrt unesite kamenje velikih dimenzija i iskombinirajte ga s lončanicama egzotičnog bilja i već zasađenim zelenilom, kako bi dojam urbane džungle bio potpun. Staze mogu biti drvene, šljunčane ili kamene, važno je da su od prirodnih materijala. Dodatni kipovi i lončanice s trskom uz staze također će obogatiti takav ugođaj.

Možda ste propustili...

STANOVANJE EFEKTNO UREĐENJE OKUĆNICE

Vrtni rubnjaci su dekorativan element

ZA ČETVERONOŽNE PRIJATELJE

Huntington Beach je pravi raj za pse

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STANOVANJE EFEKTNO UREĐENJE OKUĆNICE

Vrtni rubnjaci su dekorativan element

2

SUHA GRADNJA

Dobro rješenje za adaptaciju

3

UČINKOVITI KUĆANSKI UREĐAJI

Uz nove uređaje možemo smanjiti mnoge troškove