Novosti
NAKON POKRETANJA ISTRAGE PRTIV OSJEČKIH SUDACA, BRAĆE MAMIĆ I PODUZETNIKA

Čeka se odgovor na žalbe Uskoka i pritvorenih
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Nakon što je tjedan završio velikom aferom poslije uhićenja osječkih sudaca i poduzetnika te pokretanja istrage protiv njih i braće Mamić, čeka se odgovor suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. Naime, sudac istrage odredio je pritvor sucima Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću te poduzetniku Dragi Tadiću, a sudac Darko Krušlin pušten je da se brani sa slobode. Sudac istrage nije odredio istražni zatvor ni braći Zdravku i Zoranu Mamiću jer im je pritvor određen još prije, kao što je za njima raspisana i potraga.

Na odluke suca istrage u vezi s onima za koje istražni zatvor nije određen Uskok je odmah najavio žalbe, a žalit će se i odvjetnici onih koji su ostali u pritvoru. Žalbe na rješenje o istražnom zatvoru moguće su u roku od tri radna dana, što istječe u utorak.

Također, sudac Ante Kvesić u istražnom zatvoru čeka pravomoćnost navedenog rješenja, nakon kojega bi teorijski mogao izići iz pritvora jer se u njemu nalazi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. On je jedini sudac koji je radio do dana uhićenja, dok su suci Krušlin i Vekić već prije suspendirani te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Za osječkog poduzetnika Dragu Tadića u javnosti se pojavila informacija da se želi nagoditi s Uskokom kako bi dobrio oprost od kazne, no vrlo brzo nakon takvih navoda u medijima se pojavila informacija o svjedočenju Vlatke Peras, predsjednice Uprave GNK-a Dinamo, nakon kojeg će Tadiću biti vrlo teško ponuditi bilo što novo Uskoku, a što bi bilo ključni dokaz davanja i uzimanja mita između Zdravka Mamića i osječkih sudaca. Vlatka Peras, kako navode mediji, navodno je sa Zdravkom Mamićem često razgovarala o tome kako teku postupci koji se protiv njega vode na sudu u Osijeku te je navodno izjavila da su joj braća Mamić davala novac u kuvertama, a ona ga prepakiravala u veće kuverte i davala Dragi Tadiću. U svojemu svjedočenju istražiteljima navodno je navela da joj je Zdravko Mamić rekao da ima dogovor sa sucem Zvonkom Vekićem. S. Lacić


Možda ste propustili...

VISOKI KAZNENI SUD ODBIO PRIJEDLOG OPTUŽENIH

Suđenje Glavašu ostaje u Zagrebu

USKORO NOVA NAJEZDA KOMARACA U OSIJEKU I OKOLICI

Bez pravilnih tretmana imat ćemo 30 dana teške borbe protiv krvopija

Najčitanije iz rubrike