Novosti
U MILANOVIĆEVOJ DELEGACIJI U BRUXELLESU NEĆE BITI NI JEDAN MINISTAR

HDZ poručio da se Milanović ponaša kao "iskompleksirani luzer", Radmanu "ispod časti" s njim na samit NATO-a
Objavljeno 11. lipnja, 2021.

HDZ je u petak poručio da se predsjednik Republike Zoran Milanović ponaša kao "iskompleksirani luzer" te da je i dalje "opsjednut predsjednikom Andrejom Plenkovićem", još od poraza 2016. godine. Kažu kako Milanović "kao prononsirani ljevičar", nakon što je propala njegova "slavna" inicijativa o uklanjanju proslave pobjedničke Oluje iz Knina, nastavlja s primitivnom retorikom i lažima o HDZ-u i predsjedniku Andreju Plenkoviću. "I to čini prigodom posjeta svom koalicijskom partneru iz Mosta - Miri Bulju", napisao je HDZ na Facebook profilu. "‘Prekaljeni ratnik‘ koji tvrdi da politika treba kontrolirati tajne izvide, koji je sramotio našu zemlju s lex Perković s ciljem sprječavanja procesuiranja udbaških egzekutora, koji traži da partije i stranke postavljaju suce i koji svakodnevno krši hrvatske zakone - posljednja je osoba koja može govoriti o pravosuđu", poručuje HDZ. Ističe i kako sva nadležna tijela neovisno i neometano obavljaju svoj posao, što je jedini način da izvidi i istrage dovedu do razotkrivanja i procesuiranja kaznenih djela. HDZ smatra i da se Milanović tome čudi možda i zato što pravosuđe nije tako funkcioniralo u razdoblju SDP-ove vlade. "Činjenica da u mandatu ove vlade pravosudna tijela svoj posao obavljaju samostalno i neovisno ono je što najviše muči Milanovića. Činjenica da DORH pokreće postupke bez utjecaja politike izbija mu tezu kojom se često koristi - da HDZ stoji iza hrvatskog pravosuđa. Ta mantra već je niz godina srž njegove politike, a istinska borba protiv korupcije i neovisni rad pravosuđa najbolja su potvrda da Milanović laže", smatra HDZ.Predsjednik Milanović u petak je izjavio da se imenovanje veleposlanika odugovlači jer ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman nema nikakvu autonomiju. "Trebao je biti u mojoj delegaciji u Bruxellesu na samitu NATO-a", kazao je, dodavši da se ministar tomu veselio "kao djeca američkoj pomoći poslije Drugog svjetskog rata". "I onda je u srijedu nazvao da ipak ne može ići", dodao je. U izaslanstvu neće biti ni jedan ministar, a Milanović kaže kako je siguran da im je to zabranio premijer. "Mene moji ministri uopće nisu pitali takve stvari. Nikad. Meni su dobrodošli, ali, ako neće, ne moraju. Ima tu jačih igrača koji će popuniti ta mjesta, ali je li to normalno ponašanje", upitao je.

Ubrzo je odgovorio Grlić Radman, koji kaže da je odustao od puta jer bi mu bilo ispod časti biti u društvu s čovjekom koji tako difamira, stigmatizira predsjednika i sve članove Vlade. Ističe kako je dogovor da bude u izaslanstvu postojao samo "načelno" te da mu premijer nije ništa "naredio", nego su "razgovarali o svrsi odlaska s takvim čovjekom, koji izmišlja kojekakve stvari". "Milanović daje izjave koje su jednostavno primitivne i ispod svake razine. Ne želim biti dio delegacije koja na taj način komunicira i šalje loše poruke građanima", kaže Grlić Radman.

Dotaknuo se i imenovanja veleposlanika. "Moj je zadatak inicirati tu rotaciju za ovu i prošlu godinu. Dali smo odgovarajući popis ljudi i sada čekamo odgovor", rekao je. HU izaslanstvu na samitu NATO-a neće biti ni jedan ministar, a Milanović kaže da im je to zabranio premijer
Najčitanije iz rubrike