Novosti
ZA PROMICANJE TOLERANCIJE I ŠKOLE BEZ NASILJA

Uručene nagrade i priznanja "Luka Ritz"
Objavljeno 11. lipnja, 2021.
Magdalena Žužić, učenica 8.a razreda Osnovne škole Glina, i David Mrđanov, učenik 4.d razreda Ekonomske škole Vukovar, dobitnici su Godišnje nagrade “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja u školskoj godini 2020./2021.

Dobitnike je na svečanosti održanoj jučer u Ministarstvu znanosti i obrazovanja proglasila predsjednica povjerenstva za dodjelu nagrade Suzana Ritz, istaknuvši da je povjerenstvo ove godine odlučilo dodijeliti i tri posebna priznanja, jedno za osnovnu školu i dva za srednju školu. Priznanja su dobili Adam Ivanušec, učenik 5.d. razreda Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica, Željko Oršoš, učenik 3. razreda Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu, i Katarina Kušt, učenica 3.e razreda Srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje iz Zagreba. Ministar Radovan Fuchs istaknuo je kako se nagrada dodjeljuje onima koji po svojoj orijentaciji, habitusu i odgoju šire toleranciju, pomažu drugima, pridonose boljem društvu, školskoj zajednici, školi bez nasilja.

Nagrada “Luka Ritz” dodjeljuje se od 2008. godine, a sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno za jednu učenicu ili učenika osnovne škole i jednu učenicu ili učenika srednje škole. Škola koju pohađa, odnosno učenički dom u kojem je smješten nagrađeni učenik, dobiva posebno priznanje.

Odluku o dobitnicima nagrade donosi peteročlano povjerenstvo u kojemu su roditelji Luke Ritza te predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva obrazovanja. H
Možda ste propustili...

U HRVATSKOJ 179 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM, JEDNA OSOBA UMRLA

OBŽ: Jedna novooboljela osoba

U HRVATSKOJ ZARAŽENA NOVA 191 OSOBA, JEDNA UMRLA

U Osječko-baranjskoj županiji pet novozaraženih osoba

MEĐUNARODNA OLIMPIJADA U SANKT-PETERBURGU

Povijesni uspjeh mladih matematičara

Najčitanije iz rubrike