Crna kronika
SEDMOGODIŠNJAK TEŽE OZLIJEĐEN

Biciklom naletio na dijete (7)
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Zbog naleta biciklista u Vukovaru je teže ozlijeđeno 7-godišnje dijete. Prometna se nesreća dogodila u srijedu u Ulici hrvatskog zrakoplovstva. “Bicikl je nogostupom vozio 23-godišnjak iz Vukovara, i to uz rub zgrade, iako je bio dužan kretati se kolnikom. U jednom je trenutku biciklom udario u nogu djeteta koje je trčalo nogostupom dolazeći mu u susret. Pri udaru i padu na nogostup dijete je teže ozlijeđeno i zbrinuto je u vukovarskoj bolnici”, javili su iz policije.

Policija je još jednom upozorila kako su se biciklisti dužni kretati biciklističkom stazom odnosno biciklističkim trakom ako on postoji ili što bliže uz desni rub kolnika. Također, vozači bicikala dužni su noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili posebnom biciklističkom odjećom dok na biciklu mora biti upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj i crveno svjetlo na stražnjoj strani. S.Butigan

KACIGE OBVEZNE ZA MLAĐE OD 16
Uporaba kacige za bicikliste je poželjna, a za mlađe od 16 godina je obvezna. “Dužnost je biciklista da pri prelasku preko pješačkog prijelaza siđu s bicikla i gurajući bicikl prijeđu preko njega. Istovjetna situacija je i pri kretanju kroz pješačke zone, koje su zamišljene kao oaze bez prometa, kroz koje su biciklisti dužni proći gurajući bicikl. I biciklisti su dužni pridržavati se pravila sigurne vožnje.
Možda ste propustili...

PRITVORSKOM NADZORNIKU PREDAN 39-GODIŠNJI VUKOVARAC

Uhićen zbog požara na terasi kafića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana