Sport
ANA ĐEREK

Pod mi se tresao pod nogama kada sam ušla u dvoranu
Objavljeno 11. lipnja, 2021.
Prvi put u finalima na Svjetskom kupu u Osijeku nastupila je još 2014. godine Ana Đerek, a prije dvije godine osjetila je i kako je to pobijediti na domaćem terenu. Prvo mjesto na parteru 2019. godine drugo joj je u karijeri na natjecanjima za Svjetski kup, nakon Bakua godinu dana ranije. No, kako kaže, ništa se tada nije moglo usporediti s tom atmosferom.

- Kada sam ulazila u dvoranu doslovce sam osjetila kako se pod pod mojim nogama tresao. Stvarno neponovljivo. Zato mi je Osijek najdraže natjecanje, a to mi je bilo i najdraže i najupečatljivije finale - pričala je Ana Đerek, prisjećajući se još nekih detalja iz te 2019. godine.

- Ha, drukčije je. Nije bilo korone. Žao mi je što neće biti gledatelja i ove godine, ali vjerujem kako će nas svi gledati na televiziji. Na parteru sam imala istu ocjenu kao i Ukrajinka Radivilova, ali je ona imala veći start, pa je moj odbitak bio manji. Bilo je to stvarno napeto natjecanje. Posljednja je nastupila Rumunjka Mihai. Odradila je odličnu vježbu, s njezine strane bez i jedne pogreške, pa je bilo napeto iščekivati konačni rezultat do samog kraja.

Ove godine Splićanki je sve podređeno nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pa tako i ovaj u Osijeku.

- U Tokiju ću nastupiti na gredi i na parteru, a tako će biti i u Osijeku. Nemam što kalkulirati. Odmah u kvalifikacijama idem s vježbama s kojima ću nastupiti u Tokiju. Znači, start 5.1 na parteru, a 5.3 na gredi.

U ženskoj konkurenciji na parteru se nastupa uz glazbenu pratnju i koreografiju. Ana je u Gradskom vrtu nastupala uz Eye of the tiger, Jennifer Lopez, a kada je pobijedila bio je to neki jazz-mood.

- Vjerojatno ću opet ići s jazz-pratnjom. Nedavno sam u Varni nastupala uz Michaela Jacksona i They don‘t care about us. Mislim da ću i u Osijeku i u Tokiju ići s jazzom.

Prema Tokiju će 16. srpnja. Bit će joj to drugo sudjelovanje na Olimpijskim igrama nakon Rija de Janeira. Cilj joj je odraditi maksimalno svoje vježbe. Prije puta za Japan možda još jednom dođe u Osijek.

- Nakon nastupa u Osijeku slijedi mi knjiga. Četvrta sam godina Učiteljskog fakulteta, cilj je položiti dva-tri ispita, pa da se potpuno mogu koncentrirati završnici priprema za Olimpijske igre. Zbog čega ću možda ponovno doći u Osijek. Dvorana je vrhunska, ljudi me super dočekaju, stvarno mi ništa ne fali - rekla je naša olimpijka.
K.Lacković


Možda ste propustili...

OSIJEK IZBORIO PLASMAN U 3. PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE

Laszlovim pogotkom i navijačkom podrškom razbijeno prokletstvo 2. pretkola

HRVATSKA - CRNA GORA 13-8

Tucak: Bila je ovo fenomenalna utakmica

OSVRT NA 2. KOLO HT PRVE HNL

Osječani utišali splitsku euforiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana