TvObzor
ZAPLESALA JE S LJETOM

Glazbena suradnja Matije Cveka i Marka Kutlića
Objavljeno 11. lipnja, 2021.

Matija Cvek i Marko Kutlić već su poznata lica na glazbenoj sceni. Predvodnici mlađe generacije glazbenika ovaj su put udružili snage i napravili ljetni hit. Dva vrhunska vokala i fuzija funka i rocka dobitna su kombinacija - prvi takt, drugi takt i pjesma već ne izlazi iz glave. Glazbu pjesme potpisuju upravo njih dvojica, tekst zajednički Matija Cvek i Aleksandar Čubrilo, a produkciju Alan Dović i Antonio Perina.Prijateljstvo i druženje rezultiralo je sjajnom pjesmom, a dvojac ne krije oduševljenje rezultatom. “Veselim se što nakon albuma izlazim s posebnom suradnjom, prijateljskom i muzičarskom. Mislim da imamo super kvalitetnu ljetnu zezanciju koju su snimali vrhunski glazbenici. Produkciju i aranžman Alana Dovića i Antonija Perine odradili su odličan posao, a Marko, Aleksandar Čubrilo i ja zabavljali smo se glazbom i tekstom. Marko je jedan od najboljih vokala generacije i s guštom ćemo pjevati ovu pjesmu u svim prilikama”, rekao je Matija.

Najbolje stvari događaju se iz zabave i slučajno, poručio je Marko. “Pjesma ‘Zaplesala je s ljetom’ i suradnja s dragim prijateljem Matijom dogodila se sasvim slučajno i spontano, kao i sve najbolje stvari u životu. Ideju koju smo imali Saša (Aleksandar Čubrilo) i ja Matija je završio i tako smo kroz jedan zanimljiv co-writing stvorili ovu ozbiljno-neozbiljnu pjesmu. Vjerujem da će se svidjeti svima onima kojima se treba svidjeti i da će ju ljudi brzo zavoljeti i uživati u njoj kao i mi u trenutku njezina stvaranja, a i sada dok ju slušamo.”

Videospot sniman je u Zagrebu pod redateljskom palicom Darija Radusina, a glavne uloge, uz Matiju i Marka, imaju modeli Vesna Parćin i Ena Kukrić te fotografkinja Dora Barker Šarić. Svi odreda sjajno su se uklopili u retroestetiku priče koja obilježava cijeli video. Marko je trenutno u fazi snimanja svog drugog studijskog albuma, a Matijin album prvijenac “Izbirljivo i slučajno” još uvijek drži visoko mjesto po prodaji i slušanosti te za ljeto pred nama planiraju brojne koncerte - zaplešite s ljetom.