Novosti
OSJEČKO.BARANJSKA ŽUPANIJA

Upućen javni poziv za cijepljenje bez naručivanja
Objavljeno 10. lipnja, 2021.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Mate Lukić uputio je u četvrtak javni poziv za cijepljenje bez prethodnog naručivanja svim zainteresiranim stanovnicima OBŽ, koje će se provoditi 12. i 13. lipnja na sedam lokacija; dvorani Gradski vrt i dvorani Zrinjevac u Osijeku, Hrvatskom domu Kralja Zvonimira u Čepinu, OŠ Dore Pejačević u Našicama, Gradskoj dvorani Đakovo, Nastavno-sportskoj dvorani u Belom Manastiru te u Sportskoj dvorani u Valpovu.
Na svakoj od navedenih lokacija cijepiti će dva tima, a zaineresirani stanovnici na cijepljenje mogu doći u bilo koje vrijeme između 8 i 13 te 14 i 19 sati, uz obavezno predočenje zdravstvene iskaznice. Koristiti će se cjepivo tvrtke Pfizer, a cijepiti se mogu samo one osobe koje do sada nisu cijepljene. Cijepjenje se organizira za sve odrasle osobe, no kako je Pfizerovo cjepivo odobreno i za djecu od 12 godina i stariju, cijepiti se mogu i ona, ali uz obaveznu pratnju roditelja. Na svim punktovima, osim Gradskog vrta i Zrinjevca, gdje će se trošiti 600 doza, osigurano je 200 doza dnevno. Ukoliko odaziv građana na ovaj poziv bude zadovoljavajuć, cijepljenje na ovaj način provoditi će se i ubuduće.

Kako bi motivirao građane da se odazovu ovom pozivu, načelnik Lukić iznio je podatak da su od početka pandemije na području Osječko-baranjske županije od posljedica koronovirusa preminule 724 osobe.

- To je svakako zabrinjavajuć podatak koji bi nas trebao potaknuti da borbu protiv pandemije uspješno privedemo kraju. Svjedoci smo trendu pada broja zaraženih, što je svakako jedan od rezultata cijepljenja koje je započelo krajem prošle godine i još jedan razlog za donijeti odluku da se cijepimo. Još jednom ovim putem molim sve stanovnike OBŽ da se odazovu u što većem broju kako bi zadržali taj trend, odnosno došli do trenutka kada će se broj zaraženih svesti na nulu. Stožer i zdravstveni sustav ne mogu se sami boriti protiv pandemije, smatram da samo zajedno možemo doći do konačnog cilja, odnosno pobijediti ovog nevidjivog neprijatelja - rekao je načelnik Stožera Lukić.

Doktorica Nataša Turić, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, iznijela je aktuane i zbirne podatke o cijepljenju te se osvrnula na organizaciju javnog poziva za cijepljenje koje će se održati tijekom vikenda u OBŽ.

- U periodu od 27. prosinca 2020. godine, kada je u OBŽ započelo cijepljenje protiv bolesti COVID-19, ukupno je isporučeno 156.264 doza cjepiva. Cijepljenje se provodi svaki tjedan na posebno organiziranim punktovima i putem mobilnih timova. Od 1. travnja, kada smo započeli s organiziranim cijepljenjem na posebnim punktovima potrošeno je ukupno 75.500 doza cjepiva, a s masovnim cijepljenjem opće populacije započeli smo 1. svibnja i otada svaki tjedan cijepili između 12,5 i 13 tisuća osoba. Prema podacima HZJZ-a od 8.lipnja, u OBŽ je ukupno procijepljeno 41,2 posto odraslog stanovništva, što nas svrstava malo iznad hrvatskog prosjeka koji iznosi 40 posto - kazala je dr. Turić.

Na službenim web stranicama Osječko-baranjske županije u četvrtak prijepodne objavljene su informacije vezane za epidemiološku situaciju na području OBŽ, prema kojima je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ dan ranije obrađeno 218 uzorka od kojih je devet bilo pozitivno na koronavirus. U dvijema županijskim bolnicama, osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirane su 22 osobe oboljele od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru. Preminulih osoba pozitivnih na koronavirus nije bilo, a u samoizolacije se na području OBŽ nalazi 457 osoba. I. Alilović

Devet novopozitivnih osoba u OBŽ

Na službenim web stranicama Osječko-baranjske županije u četvrtak prijepodne objavljene su informacije vezane za epidemiološku situaciju na području OBŽ, prema kojima je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ dan ranije obrađeno 218 uzorka od kojih je devet bilo pozitivno na koronavirus. U dvijema županijskim bolnicama, osječkom KBC-u i Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirane su 22 osobe oboljele od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru. Preminulih osoba pozitivnih na koronavirus nije bilo, a u samoizolacije se na području OBŽ nalazi 457 osoba. I.A

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OBŽ: Dvoje novooboljelih, jedna preminula osoba

3

ODLIČAN ODZIV NA CIJEPLJENJE BEZ NARUČIVANJA U DVIJE ŽUPANIJE

Dr. Krešić: Iskoristite svaku mogućnost za cijepljenje zbog sebe i starog života