Osijek
RADOVI NA KOPIKI U PUNOM TIJEKU

Završni "glanc" najljepše plaže kopnene Hrvatske
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
Sve se jasnije vidi učinak nasipavanja velikih 6500 prostornih metara pijeska

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je u srijedu prijepodne završne radove na popularnoj plaži Kopiki, na lijevoj obali Drave, koji su na njegovu inicijativu počeli i prije nego što je ostvario izbornu pobjedu. Kako je vodostaj Drave iz dana u dan sve niži, sve se jasnije vidi učinak nasipavanja čak 6500 prostornih metara pijeska. Kopika je danas mnogo veća i ljepša plaža, a uskoro će dobiti i dodatne sadržaje.- Kao što vidite, ono što sam najavljivao nije bilo samo predizborno obećanje. U roku od tjedan dana kupalište bi trebalo biti u funkciji, iako vidimo da se građani kupaju i sada. Također, ovoj lijepoj plaži dodat ćemo i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku - rekao je Radić okupljenim novinarima. Građani koji se već neko vrijeme kupaju na dravskoj obali požalili su se gradonačelniku da tuševi nisu u funkciji. I taj će problem uskoro biti riješen, kao i problem zapuštenih zelenih površina.

- Razgovarao sam jučer sa Sportskim objektima na tu temu. Iako to nije u njihovoj nadležnosti, dogovorio sam da što prije stave tuševe u funkciju kako bi sve bilo spremno za kupališnu sezonu. Također, dat ćemo nalog Unikomu da uredi zelenilo, i ovdje, kao i na kupalištu kod željezničkog mosta. Dravska će obala ove godine biti izuzetno lijepa, u skladu s imenom koje nosi, najveća će kontinentalna plaža zasigurno privući ne samo naše Osječane, nego i ostale stanovnike Osječko-baranjske županije - rekao je Radić. Osvrnuo se gradonačelnik i na obližnje bazene. Kao što je poznato, oni i drugu godinu zaredom neće biti u funkciji.

- Kao što znamo, bazeni neće ove godine biti u funkciji, no mi ćemo učiniti sve da budu već iduće godine. Tražimo izvore financiranja izvan gradskog proračuna, no ako ih i ne pronađemo učinit ćemo sve kako bi rekonstrukcija bazena bila gotova prije sljedeće kupališne sezone - poručio je Radić.

Ivan Alilović

provjereno je: UREĐENJE KOPIKE GRAĐANE osijeka NEĆE NIŠTA KOŠTATI
Radovi na Kopiki građane Osijeka neće ništa košati. Pijesak koji je nasipan na lijevu obalu svakako je trebalo ukloniti nizvodno u sklopu čišćenja plovnog puta. - Taj se pijesak trebao pustiti nizvodno, no mi smo ga, na temelju elaborata odlučili nasipati na Kopiku, što je dobitna kombinacija za sve. No, trebalo je sve to iskoordinirati, i tu sam zahvalan gradonačelniku Radiću i Ministarstvu prometa - rekao je Željko Kovačević, direktor HV Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu. Kupalištem, kao i ostatkom dravske obale, kao što je poznato, upravljaju Hrvatske vode, no plan je u dogledno vrijeme Kopiku prepustiti Gradu Osijeku. “Ovo će biti jedinstvena cjelina gdje će biti isti najam i za onoga tko iznajmljuje površinu kojom sada upravljaju Sportski objekti, i za onoga tko iznajmljuje na prostoru kojim sada upravljaju Hrvatske vode”, pojasnio je Kovačević.
Možda ste propustili...

NASTAVAK BORBE PROTIV KOMARACA

Larvicidni tretmani danas na Halaševu

NOVA LOKACIJA, STARA POPULARNOST

Svi su putovi vodili na Sajam antikviteta

Najčitanije iz rubrike