Mozaik
NA 15. IZDANJE KOJE SE ODRŽAVA 2022.

Belle and Sebastian dolaze na INmusic
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Omiljeni škotski indie pop sastav Belle and Sebastian pridružuje su programu INmusic festivala #15 u lipnju 2022. i to će im biti prvi nastup u Hrvatskoj. Stuart Murdoch i Stuart David osnovali su Belle and Sebastian 1994. godine u Glasgowu gdje su za fakultetsku izdavačku kuću Electric Honey 1996. izdali debitantski album "Tigermilk" u, danas raritetnoj, nakladi od samo 1000 kopija. Iste godine izdan je "If You‘re Feeling Sinister" za Jeepster Records, koji će 1999. objaviti i reizdanje debitantskog albuma, kao i iduća tri studijska izdanja: "The Boy With An Arab Strap", "Fold Your Hands Child", "You Walk Like a Peasant" i "Storytelling". Uslijedila su četiri studijska albuma "Dear Catastrophe Waitress" (2003.), "The Life Pursuit" (2006.), "Belle and Sebastian Write About Love" (2010.), "Girls in Peacetime Want to Dance" (2015.) i najrecentnije izdanje iz 2019., odnosno originalna glazba za film "Days of the Bagnold Summer", u kojoj glavnu ulogu igra Earl Cave, sin Nick Cavea.

Belle and Sebastian, koji su ime benda odabrali po TV adaptaciji istoimene francuske novele o dječaku i njegovu psu, jedan su od najvažnijih indie pop sastava i svojevrsni rodonačelnici žanra koje publika strastveno podržava od samih početaka, čak do mjere da su 2005. i službeno od strane publike izabrani za "najbolji škotski bend" u oštroj konkurenciji. Premijerni nastup jedinstvenih Belle and Sebastian u Hrvatskoj održat će se u sklopu odgođenog jubilarnog INmusica u lipnju 2022. T.K.
ULAZNICE U PRODAJI, STARE VRIJEDE
Belle and Sebastian pridružuju se već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones i White Lies u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 20. do 22. lipnja 2022. Ograničen broj najpovoljnijih trodnevnih festivalskih ulaznica za INmusic po cijeni od 499 kn dostupan je preko službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala.
Možda ste propustili...

NAŠIČKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DONIO PRAVILA O KONCERTU U SUBOTU

Na Thompsona samo s COVID potvrdom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana