Mozaik
STEVEN SODERBERGH SNIMA NOVI KRIMINALISTIČKI TRILER

"No Sudden Move" s Donom Cheadleom
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
Obožavatelji američkog redatelja Stevena Soderbergha još od kraja prošle godine nestrpljivo iščekuju njegov najnoviji projekt koji je okupio zvučna glumačka imena. Riječ je o kriminalističkom trileru "No Sudden Move" o pljački u kojoj sve pođe krivo, a za koji je Warner Bros. Pictures ovih dana predstavio prvi službeni trailer, prenosi portal IndieWire.

Redatelj uspješnih ostvarenja kao što su "Sex, Lies, and Videotape" (1989.), "Erin Brockovich" (2000.), "Traffic" (2000.), "Ocean‘s Eleven" (2001.) i "Contagion" (2011.), nadolazeći je film režirao prema scenariju što ga je napisao Ed Solomon ("Now You See Me", "Mosaic"). Film donosi sjajnu glumačku postavu predvođenu Donom Cheadleom (56) i Beniciom del Torom (54), a Soderbergh je još u rujnu prošle godine komentirao koliko je uzbuđen zbog ekipe i odličnog scenarija.

Radnja filma smještena je u 1955. godinu u Detroitu, gdje prati skupinu sitnih kriminalaca koji su angažirani za dobar novac da ukradu jedan dokument, što se naizgled čini kao jednostavan posao. No, ništa ne ide po planu, a kad upadnu u klopku i nakon što je cijela pljačka upropaštena, neće im preostati drugo nego baciti se u potragu za osobom koja ih je angažirala - što neće biti nimalo lako.

Uz Dona Cheadlea i Benicia del Tora, uloge u filmu ostvarili su David Harbour, Jon Hamm, Amy Seimetz, Brendan Fraser, Kieran Culkin, Noah Jupe, Craig Grant, Julia Fox, Ray Liotta i Bill Duke, dok se u cameo ulozi pojavljuje Matt Damon.

"No Sudden Move" drugi je film u trogodišnjem ekskluzivnom ugovoru koji je Soderbergh potpisao sa streaming servisom HBO Max - nakon prošlogodišnjeg ostvarenja "Let Them All Talk" s Meryl Streep - a treći je triler "KIMI" koji je već snimljen i nalazi se u procesu postprodukcije. Može li "No Sudden Move" parirati Soderberghovim ostalim odličnim filmovima (ukupno mu je to 31. cjelovečernji film) saznat ćemo 1. srpnja, kada stiže na HBO Max, a neki će ga imati priliku pogledati na njujorškom Tribeca Film Festivalu na kojem će svjetsku premijeru imati 18. lipnja. D. Miklić

Drugi je film u trogodišnjem ekskluzivnom ugovoru koji je Soderbergh potpisao sa servisom HBO Max
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLAZBENA DIVA PROGOVARA O GLAZBI, KONCERTIMA I KARIJERI

Doris Dragović: Više se ne
brinem o onome što ljudi s
kojima radim kroje za mene

2

PREMINUO DUSTY HILL

Umro je basist benda ZZ Top

3

POREZNA PRIJEVARA

Shakira bi mogla u zatvor