Dome slatki dome
SAVJETI

Odledite hladnjak za besprijekoran rad
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Ako želite osigurati besprijekoran rad svog hladnjaka i učinkovito zamrzavanje hrane, potrebno je da obraćate pozornost na količinu leda koji se nakuplja u njemu te ga redovito odleđavati i čistiti. Mnogima se to čini kao naporan i mukotrpan posao, koji donosi komplikacije u domaćinstvu, ali puno ćete više imati posla ako prestane funkcionirati pravilno. Kad se odlučite za čišćenje i odleđivanje hladnjaka, prvo ćete ga isključiti iz struje. Prije odleđivanja najvažnije je isprazniti ga te se pobrinuti da namirnice ostanu zamrznute. Također, važno je znati da odleđivanje ne smijete raditi tako što ćete led topiti fenom za kosu ili grijalicom. Naime, upotreba ovih aparata može izazvati kvar hladnjaka.

Za brže odleđivanje hladnjaka, u slučaju da u njemu nema mnogo naslaga leda, jednostavnim trikom uklonit ćete manji sloj leda. Potreban vam je alkohol i krpa, koju ćete natopiti u alkohol te njome prekriti led. Nakon toga nježno uklonite led plastičnim ili drvenim strugalom. Ako su slojevi leda veći, onda ćete ih morati duže strugati plastičnim predmetom. Nakon što se riješite naslaga leda, unutrašnjost hladnjaka čistite isključivo vodom i deterdžentom za suđe. Agresivna sredstva za čišćenje samo će oštetiti plastiku, a neće pomoći pri čišćenju nastalih mrlja.

Za jednostavnije i brže čišćenje sve police izvadite van te ih očistite izvan hladnjaka. Nakon čišćenja police vratite na mjesto, kao i namirnice koje ste izvadili. U slučaju da se neka hrana odledila, radije je iskoristite. T.K.Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana