Novosti
SIGURNOST HRANE

RH u kampanji ”Birajte hranu s povjerenjem”
Objavljeno 7. lipnja, 2021.
Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) u povodu obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti hrane 7. lipnja pokrenula je kampanju "Birajte hranu s povjerenjem". Nositelj nacionalne kampanje je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) sa sjedištem u Osijeku i EFSA-ina kontakt točka za Hrvatsku.

"Drago nam je što je, uz Austriju, Italiju, Španjolsku, Latviju i Poljsku, Hrvatska jedna od odabranih zemalja gdje će provoditi intenzivna kampanja. Cilj je kampanje potaknuti europske potrošače da s povjerenjem donose odluke o odabiru hrane koju konzumiraju, kao i podići svijest građana o znanosti koja stoji iza postavljenih visokih standarda vezano uz sigurnost hrane koja se nalazi na europskomu pa tako i hrvatskom tržištu", istaknula je dr.sc. Darja Sokolić, ravnateljica HAPIH-a.

Kampanja će trajati do listopada ove godine, a primarno je usmjerena na populaciju u dobi od 25 do 45 godina, posebice na žene i mlade roditelje. Fokus kampanje je na zdravlju, kuhanju i aktivnom životnom stilu.T.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USKORO NOVA NAJEZDA KOMARACA U OSIJEKU I OKOLICI

Bez pravilnih tretmana imat ćemo 30 dana teške borbe protiv krvopija

2

U HRVATSKOJ 198 NOVA SLUČAJA ZARAZE, UMRLE DVIJE OSOBE

U OBŽ dvoje, u VSŽ troje novooboljelih

3

ZNAČAJNE PROMJENE U MIGRACIJAMA STANOVNIŠTVA

OBŽ: Odseljavanje u inozemstvo smanjeno je više od 33 posto