Osijek
NASTAVAK BORBE PROTIV KOMARACA

Larvicidni tretmani danas na Halaševu
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
U Osijeku se nastavlja bitka protiv komaraca. Radi sprječavanja njihove najezde, gradonačelnik Ivan Radić donio je odluku da se nastavi s tretiranjem ličinki komaraca sa zemlje. Nakon što je u ponedjeljak proveden tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje na području zapadnog dijela grada, novi larvicidni, petnaesti po redu tretman provest će se na području Halaševa u utorak, 8. lipnja, na površini od 15 hektara. Sve aktivnosti odvijaju se u skladu s preporukama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Cijena je najavljenog tretmana 1687,50 kuna.

Dosad je na području grada Osijeka, na površini od 305 hektara, provedeno 14 tretmana suzbijanja ličinki, jedan avionski tretman suzbijanja odraslih komaraca na površini od 1300 hektara za sprječavanje ulaska tek izletjelih komaraca iz Kopačkog rita, te uključujući jučerašnji tretman - pet adulticidnih sa zemlje na površini od 5495 hektara.

Kako urbanom karakteru komaraca za razmnožavanje pogoduju vodene površine u dvorištima i u blizini stambenih objekata, iz Grada mole sugrađane za suradnju u okviru koje bi trebali: redovito uklanjati otpad i nepotrebne predmete u kojima se nakuplja voda, prekriti, okrenuti naopako, spremiti u zatvoren prostor ili na neki drugi način spriječiti nakupljanje vode u posudama koje se ne koriste, vaze za cvijeće ispuniti vlažnim pijeskom kako se u njima ne bi nakupljala voda, spremnike za vodu zaštititi poklopcima, gustim mrežama ili folijama, očistiti začepljene krovne i podne žljebove i sifone, jednom tjedno mijenjati vodu u posudama na otvorenom oko kuće, održavati urednima zelene površine, spriječiti dugotrajno zadržavanje vode na gradilištima, održavati ispravnim sustave za odvodnju, drenažu i prikupljanje otpadnih voda, gustim mrežama zatvoriti oduške septičkih jama, u vulkanizerskim radionicama i skladištima guma na otvorenom treba, ako je moguće, držati gume u zatvorenom prostoru, natkriti gume koje su na otvorenom, prazniti vodu iz guma, složiti gume u oblik piramide i zaštiti ih nepropusnom folijom.

I.R.G.Možda ste propustili...

IZ ERNESTINOVAČKE ŠKOLE JAHANJA POZIVAJU:

Jahanjem zamijenite ekrane

UPRAVO PROLAZI VELIKI VODENI VAL DUNAVA

Očekuje se aktivacija larvi komaraca, počinje tretiranje

Najčitanije iz rubrike