Crna kronika
OPTUŽEN VOZAČ KAMIONA

Četiri migranta poginula pod tonama kartonskih rola
Objavljeno 7. lipnja, 2021.
Protiv 43-godišnjeg vozača kamiona u kojem su smrtno stradala četiri ilegalna migranta, petero ih teško ozlijeđeno, a više lakše, podignuta je optužnica. Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv državljanina Srbije zbog krijumčarenja migranata i izazivanja prometne nesreće.

Okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je 22. ožujka 2021. oko ponoći, nakon što je ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Tovarnik, upravljajući tegljačem s prikolicom, s namjerom da zaradi prevoženjem migranat preko hrvatskog teritorija, u mjestu Podgrađe primio strane državljane bez putnih isprava. Tereti ga se da ih je primio u zatvoreni prostor za smještaj tereta, koji nije namijenjen prijevozu osoba i u kojem su bile palete "tetrabrik" ambalaže u rolama brutotežine 15,51 tonu.Došavši do 150. kilometra autoceste A3, Zagreb-Lipovac, oko 3.10, tegljačem je prešao na travnati rub, pri čemu je došlo do prevrtanja na bočni dio te udara u metalnu odbojnu ogradu.

U nesreći je bilo ozlijeđeno i dvoje djece, a ozlijeđene migrante u bolnice je prevezlo 12 ekipa Hitne pomoći. Angažirani si i vatrogasci, koji su, uz izvlačenje ozlijeđenih migranata, sprječavali istjecanje goriva iz kamiona. U prikolici tegljača bile su 24 osobe. Nakon prevrtanja na bok iz šlepera su počele ispadati role kartona teške oko tonu, zajedno s ilegalnim migrantima koji su se ondje skrili. Neki unesrećeni ostali su zarobljeni u prikolici, a poginuli migranti bili su prikliješteni ispod vozila. S.LacićMožda ste propustili...

PRETRAŽENI STAN I AUTOMOBIL U OSIJEKU

Otkriven laboratorij za uzgoj marihuane

U PETAK I SUBOTU IMALI PUNE RUKE POSLA

Vatrogasci jurili pomoći djetetu

Najčitanije iz rubrike