Osijek
RADIĆ ISPUNIO OBEĆANJE

Započelo prvo ovogodišnje tretiranje komaraca iz zraka
Objavljeno 5. lipnja, 2021.

Kao što smo ranije danas najavili, upravo je započelo prvo ovogodišnje tretiranje komaraca iz zraka, a paralelno s njim i udar na tu leteću pošast sa zemlje.

Sukladno obećanjima tijekom predizborne kampanje, novi osječki gradonačelnik Ivan Radić već drugi dan nakon preuzimanja mandata krenuo je rješavati ovo goruće pitanje. Kao što je najavljeno tijekom dana iz njegova ureda, večeras su na udaru komarci na sjevernom zelenom pojasu i sjeveroistočnom dijelu grada, a tretiranje se izvodi temeljem preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Avionski tretman provodi se na području od Sarvaša do Podravlja na površini 1300 hektara, a istovremeno i sa zemlje na površini 2535 hektara koja obuhvaća Sarvaš, Nemetin, Vinogradsku ulicu, Podravlje, Tvrđavicu, Tvrđu, Donji grad i Jug2, te ručni tretman sa zemlje na površini 13 hektara na teže pristupačnom terenu uz Vinogradsku ulicu.

Cijena današnjih tretmana iznosi 446.715,75 kn.
Podsjetimo, dosad je na području grada Osijeka, na površini 305 hektra, provedeno 14 larvicidnih tretmana suzbijanja ličinki i jedan tretman suzbijanja odraslih komaraca na površini 270 hektara. I.A.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana