Novosti
SLAVONSKI BROD NIJE PROMIJENIO GRADONAČELNIKA

Mirko Duspara osvojio peti mandat
Objavljeno 30. svibnja, 2021.
Mirko Duspara osvojio je peti mandat na funkciji gradonačelnika Slavonskog Broda. U drugom izbornom krugu nezavisni kandidat Duspara pobijedio je kandidata HDZ-a Dragana Jelića. Glasalo je ukupno 38,97 posto birača. Duspara je osvojio nešto više od 52 posto glasova, a Jelić oko 47 posto.

- U svakoj kampanji je normalno da ljudi koji se bore doći na neku od funkcija nastoje rušiti onoga koji se na njoj nalazi. Ova kampanja je posebna jer su se svi udružili u utrci k jednom cilju - promijeniti aktualnog gradonačelnika. Iako, osluškujući građane i ono što su svojim glasovima pokazali u prvom krugu, opravdanost njihova zahtjeva nije bila vidljiva - izjavio je Duspara.

- Kampanju smo vodili pozitivno, s projektima i malo drukčije. Ovi epidemiološki uvjeti nisu nam dopustili one klasične kampanje, ali mislim da smo na ovaj način došli do većeg broja ljudi. Predstavili smo realan program - rekao je prilikom izlaska na biralište Jelić. D.Pav.


NOVI NAČELNICI
U općini Bebrina pobijedio je Ivan Brzić (HDZ) osvojivši 760 glasova. U Bukovlju je pobjedu odnio Davor Petrik (SDP-HNS-HSS) osvojivši 984 glasa. Na području općine Klakar birači su povjerenje u većini dali Tomislavu Pendiću (HDZ-HSP), koji je pobijedio sa 764 glasa. U Oprisavcima je pobijedio Pejo Kovačević (grupa birača) sa 703 glasa. U Oriovcu je Antun Pavetić (grupa birača) pobijedio osvojivši 1275 glasova.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USKORO NOVA NAJEZDA KOMARACA U OSIJEKU I OKOLICI

Bez pravilnih tretmana imat ćemo 30 dana teške borbe protiv krvopija

2

U HRVATSKOJ 198 NOVA SLUČAJA ZARAZE, UMRLE DVIJE OSOBE

U OBŽ dvoje, u VSŽ troje novooboljelih

3

ZNAČAJNE PROMJENE U MIGRACIJAMA STANOVNIŠTVA

OBŽ: Odseljavanje u inozemstvo smanjeno je više od 33 posto