Novosti
OBRANA

Odluka o avionima ovog mjeseca
Objavljeno 14. svibnja, 2021.
Ministar obrane Mario Banožić izjavio je u petak kako očekuje da će se odluka o odabiru najboljeg ponuđača za višenamjenske borbene zrakoplove donijeti u ovom mjesecu. Ministar je istaknuo kako smo se nalazili u vremenu potresa i pandemije te se komunikacija sa zemljama ponuđačima možda nije odvijala kada se to željelo. “To je sve rezultiralo da danas imamo superiorno vrijeme ispred nas u kojemu će odluka biti donesena na čast i slavu HV-a i HRZ-a”, rekao je Banožić.

Komentirao je i izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji je upitao “kada će se Vlada oteliti” o pitanju nabavke borbenih zrakoplova. “Mislim da je to nepristojan odgovor, prije svega predsjednik je bio pozvan da sudjeluje u tijelu koje je kreiralo podlogu na osnovi koje se donosi odluka. Mogao je držati za rep, nogu ili nešto drugo i sudjelovati u tom procesu”, poručio je Banožić. Komentirao je i njegov odnos u komunikaciji s predsjednikom Milanovićem te da on prije svega nastoji ostati pristojan. “Prije svega zato što sam ministar resora koji je za mene uistinu časna dužnost. Osobnost čovjeka koja bi trebala biti takva da izbjegava konflikte, a opet nastojati upravljati situacijiom bez obzira na okolnosti”, naglasio je Banožić.

Smatra da bi vrhovni zapovjednik trebao biti pozitivan te sudjelovati u procesu tako da podupire vojsku i MORH u donošenju odluka o modernizaciji i opremanju. “Isto tako, mora biti svjestan da, ako sam ja politički opredijeljen, nisam ograničen. Razumijem dobro koje su temeljne ustavne zadaće predsjednika, poštujem njegovu ulogu kao takvu. Ne mogu prihvatiti da svoj način komunikacije i političke stavove nastoji odraziti na HV”, istaknuo je Banožić. Na novinarski upit o izostavljanju predsjednika Milanovića iz priopćenja MORH-a, Banožić je rekao da je za to naknadno doznao te da to do sada nikada nije bio slučaj.

”Ako sam ja bio na Pantovčaku u Uredu predsjednika, onda se zna tko je tamo bio domaćin. Ne vidim potrebu za polemiziranjem”, smatra Banožić. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OBŽ: Dvoje novooboljelih, jedna preminula osoba

3

ODLIČAN ODZIV NA CIJEPLJENJE BEZ NARUČIVANJA U DVIJE ŽUPANIJE

Dr. Krešić: Iskoristite svaku mogućnost za cijepljenje zbog sebe i starog života