Crna kronika
ZLOČIN U KORANSKOJ ULICI

Maćehu ubio s 10 udaraca sjekirom, dobio 12 godina
Objavljeno 14. svibnja, 2021.
Posinak Egon Elezović (22) ostaje u istražnom zatvoru u Osijeku do pravomoćnosti presude

Vezani članci

ZA UBOJSTVO ŽENE U OSIJEKU OSUMNJIČEN POSINAK

Neda se žalila susjedi da će ju posvojeni sin jednoga dana usmrtiti

Egon Elezović (22) osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubojstva pomajke Nedeljke Elezović (55) u prosincu prošle godine u Bosutskom naselju, Koranskoj 7, u Osijeku. U kaznu mu se uračunava vrijeme uhićenja i boravak u istražnom zatvoru od 8. prosinca prošle godine. U istražnom zatvoru ostaje do pravomoćnosti presude, odnosno do izdržavanja kazne. Nepravomoćna je to presuda sudskog vijeća Županijskog suda Osijek.

Egon Elezović proglašen je krivim jer je 7. prosinca 2020. između 22 i 23 sata prišao s leđa pomajci, s kojom je živio, i najmanje ju deset puta udario oštricom sjekire po glavi i vratu. Nesretna je žena zadobila brojne teške ozljede, među kojima i djelomičnu amputaciju glave i vrata, zbog kojih je na mjestu preminula.

- Tijekom postupka nedvojbeno je utvrđeno da je Egon Elezović ubio svoju pomajku, a u konačnici je i priznao zločin u cijelosti. Prema nalazu i mišljenju sudskog vještaka psihijatrijske struke, u trenutku zločina mogao je shvatiti značenje svoga djelovanja i upravljati svojim postupcima, ali su te sposobnosti bile bitno smanjene. Kao olakotnu okolnost pri odmjeravanju kazne sudsko vijeće uzelo je u obzir baš to što je u trenutku zločina bio smanjeno ubrojiv, priznanje, da od trenutka punoljenosti nije kazneno ni prekršajno kažnjavan te da je mlađe životne dobi. Kao otegotnu okolnost sudsko vijeće ocijenilo je okolnost da je ubio pomajku, koja ga je primila u svoj dom i osigurala mu dom i obitelj s izravnom namjerom. Ubio ju je baš u domu, gdje bi se svatko od nas trebao osjećati najsigurnije, pri čemu je iskazao krajnju drskost i bešćutnost - obrazložila je nepravomoćnu presudu predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Zdenka Leko.

Marko Pleš, branitelj Egona Elezovića, rekao je da će se žaliti na odluku o visini kazne. Podsjetimo, suđenje je počelo u srijedu u 9 sati, a završeno je samo nekoliko sati poslije. Javnost je isključena iz sudske rasprave, tijekom koje su ispitani svjedoci koji su poznavali pokojnu Elezović. Kada je njezino tijelo pronađeno, 8. prosinca, nakon što je Egon otišao k susjedi i rekao: "Mama je mrtva, zovite policiju", nitko nije ni slutio da ju je ubio još večer prije i pokraj njezina masakriranog tijela proveo cijelu noć i cijelo prijepodne sljedećeg dana. "Ne mogu vjerovati da je satima bio, pa i spavao, pokraj mrtvog tijela pomajke. Pa to je strašno", rekla je tada jedna od susjeda iz Koranske ulice.

Sandra Lacić

Možda ste propustili...

PSOVKAMA "ČASTIO" ZAŠTITARA TRGOVINE I KUPCE

Pijan je sve vrijeđao na tri jezika, sada mora u zatvor

SUDSKI EPILOG LUĐAČKOG NATJERIVANJA NA AUTOCESTI

Čolaku dvije godine zatvora zbog smrti studentice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRONAĐEN I ODVEDEN U ZATVOR NA 30 DANA

Ozlijedio dvoje na terasi kafića

2

PRIJAVLJENI ĐAKOVČANI

Gasili požar kuće pa pronašli drogu

3

KOD IVANIĆ-GRADA

Radnik poginuo pod kotačima teškog kamiona