Regija
VINKOVAČKA TRŽNICA DOBIT ĆE NOVI IZGLED, ALI U DRUGOJ FAZI

Nakon 48 novih štandova tržnica će biti natkrivena, a dobit će i zatvoreni dio
Objavljeno 12. svibnja, 2021.
VINKOVCI

Izgradnjom i rekonstrukcijom otvorene i zatvorene gradske tržnice kreira se suvremeno središnje mjesto za trženje lokalnih proizvoda i povećanje dostupnosti kvalitetne ponude građanima, što će pridonijeti jačanju poduzetništva i konkurentnosti vinkovačkog gospodarstva, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić u povodu početka radova na prvoj fazi uređenja gradske tržnice, Vinkovčanima omiljenog mjesta za izlazak srijedom i subotom, čak i ako ne trebaju ništa od povrća, voća, sira i svega drugoga što se ondje nudi. Već su objavljene računalne simulacije kako će u konačnici izgledati natkrivena tržnica sa zatvorenim dijelom, no to zasigurno neće biti tako brzo jer u prvoj fazi, koja je počela, predviđeno je postavljanje novih, funkcionalnih štandova, što se vidjelo u prošlu subotu, a ostalo će se vidjeti u srijedu.

U Gradu podsjećaju kako je suradnja s tvrtkom GTG, u čijem su sastavu groblje, grijanje i tržnica, rezultirala nabavom 48 novih štandova koji će krasiti vinkovačku tržnicu, u što su uložili 800 tisuća kuna.

Nakon što tržnica bude natkrivena, Vinkovci će dobiti i zatvorenu tržnicu u objektu nekadašnje Opskrbe, koji je Grad kupio još prije nekoliko godina i koji čeka na preuređenje. Plan je cijeli prostor natkrivene tržnice, zajedno s parkiralištem i zatvorenim dijelom, i hortikulturno povezati.

Prisjetimo se povijesti Vinkovaca: prvo je tržnica, u vrijeme Vojne krajine, bila na prostoru današnjeg središnjeg gradskog parka, gdje je bio prostrani neizgrađeni prostor. Nakon razvojačenja Vojne krajine stočni i veliki sajmovi preseljeni su na prostor današnjeg Vašarišta, a u gradskom su se parku i dalje održavali tjedni sajmovi na tržne dane. No 1905. prostor gradskog parka potpuno je uređen, a tržnica je premještena u ulicu ispred Gimnazije, gdje je bila 45 godina. Potom je kratko vrijeme bila u Ulici bana Jelačića, do 1952. Lokacija na današnjem parkiralištu hotela Slavonija, na samoj bosutskoj obali, trebala je biti i konačna, gdje je tržnica bila i prije, čak i u rimsko vrijeme, ali zbog sigurnosti građana i stoke gradske su vlasti odustale od nje i 1957. počelo je uređenje nove lokacije, gdje je tržnica i danas. Službeno je otvorena tek 1966., kada je potpuno završena. Prostire se na 15.000 četvornih metara, a na njoj su 43 poslovna prostora i 593 prodajna mjesta.
Miroslav Flego
Tržnica radi subotom i srijedom. Iako je bilo pokušaja da radi svaki dan, izostalo je zanimanje kupaca
Možda ste propustili...

BLAGDAN PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Zavjetni dan i blagdan časnih sestara

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA ZA FINANCIJSKU PODRŠKU GRADA

Za sportske udruge Županja daje 1.220.000 kn

KOLEGIJ NAČELNIKA I GRADONAČELNIKA

Cilj procijepiti 50 posto stanovništva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KULTURNO-TURISTIČKA MANIFESTACIJA

Održan 26. Baranjski bećarac

2

PREDSJEDNIK NA PROSLAVI DANA GRADA NAŠICA

Milanović: Gradite i razvijajte se

3

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet