Osijek
GRADONAČELNIK VRKIĆ URUČIO KLJUČEVE

Gradski stanovi za 25 korisnika
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić uručio je u utorak ključeve i ugovore o najmu korisnicima 25 novosagrađenih gradskih stanova u Opatijskoj ulici na Jugu 2.

Od ukupno 25 stanova deset je garsonijera te po pet jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. U prizemnom dijelu parterno su uređena parkirališna mjesta, a ostatak je parcele hortikulturno uređen. Svaki stan ima i pripadajuće parkirno mjesto. Komunikacija je omogućena stubištem i dizalom te prilagođena osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a valja istaknuti i vrlo visoku energetsku učinkovitost zgrade, vrijedne 9,5 milijuna kuna, koju je sagradila osječka tvrtka Nucleus.

“Ja jesam klimav, ali ova vlast nije, ona vodi računa o problemima i potrebama građana”, našalio se uvodno na vlastiti račun gradonačelnik Vrkić, pa nastavio: “Novi stanovi izgledaju prekrasno, uređeni su tako da zadovoljavaju sve uvjete i siguran sam da će se naši novi stanari u njima osjećati ugodno. Kada sam došao na vlast prije osam godina, zatekao sam listu od 380 osoba koje su iz socijalnih potreba tražile gradski stan da bi riješile svoje stambeno pitanje. Danas dodjeljujemo 25 stanova, nakon što je prethodno u Umaškoj ulici napravljena zgrada sa 60 stanova. Treći objekt koji gradimo u Tenji imat će 68 stanova. Neke smo stanove u međuvremenu kupovali, neki su bivši najmoprimci napustili gradske stanove, i danas s ponosom mogu reći da odlazim u mirovinu ostavljajući listu od 60 zahtjeva za gradskim stanovima. Ovih ćemo dana raspisati natječaj nakon kojeg će se utvrditi nova lista, i taj će broj vjerojatno biti nešto veći, no neka mi netko kaže tko u Hrvatskoj vodi računa o socijalnoj situaciji kao što to čini Osijek”, kazao je gradonačelnik Vrkić.

Tročlana obitelj Mevlide Mešić na gradski je stan čekala više od 25 godina, stoga ova Osječanka nije krila oduševljenje prilikom preuzimanja ključeva novog doma na Jugu 2.

- Presretna sam, ne znam što reći, stan je zaista prekrasan, ima mnogo svjetla i sigurna sam da će nam ovdje biti jako lijepo - rekla je Mešić, dodavši kako će njezina obitelj s uređenjem novog doma još malo pričekati dok ne nabave svu potrebnu opremu. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike