Regija
ŽUPAN URUČIO UGOVORE O POTPORI

Za 38 poduzetnika gotovo 430.000 kn
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
Ukupno 38 poduzetnika, koji su ispunjavali uvjete javnog natječaja, dobilo je nepovratna sredstva u ukupnom iznosu od 429.784,25 kuna. To je dio od ukupno tri milijuna kuna, koliko će na godišnjoj razini Županija isplatiti poljoprivrednicima, poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvenicima u 2021. godini. Na prigodnoj svečanosti u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije za 38 poduzetnika ugovore je uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Kao što je poznato, Virovitičko-podravska županija preko Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva financijski pomaže mikro i male poduzetnike.

– Program je osmišljen kako bi poduzetnici na području Virovitičko-podravske županije ostvarili nepovratna sredstva za nabavu strojeva, opreme ili alata za obavljanje svoje djelatnosti, ali i za nabavu računalne opreme, računalnih programa i sustava. Programom smo definirali najviši iznos nepovratne potpore koji se može dodijeliti pojedinom korisniku, što je 50 posto iznosa prihvatljivih troškova, a do najviše 15.000 kuna – naglasio je župan Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županija kontinuirano pomaže poduzetnicima, kako nepovratnim sredstvima (COVID-19 jednokratna pomoć u 2020. godini), tako i raznim subvencijama kamata na poduzetničke kredite (HBOR – Poduzetništvo mladih, žena i početnika, HAMAG BICRO – COVID-19 zajmovi) te subvencioniranim korištenjem poslovnog prostora u poduzetničkim inkubatorima na području županije, Programom potpora u poljoprivredi, sufinanciranjem kamata na proljetnu i jesensku sjetvu...

– Na ovaj će se način potaknuti daljnji razvoj, ulaganje i očuvanje radnih mjesta za brojne obitelji poduzetnika, a nastojat ćemo da se svake sljedeće godine osiguraju sredstva koja će se usmjeriti na poticanje razvoja poduzetništva u našoj županiji – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Dijana Stanić Rešicki
3

milijuna kuna Županija će isplatiti poljoprivrednicima, poduzetnicima, obrtnicima i gospodarstvenicima u 2021.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVU OPET NAPAD ŽIVOTINJE BEZ NADZORA

Pas na ulici izgrizao ženu, a njezina je psića usmrtio

2

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet

3

GRAD IZRAĐUJE REGISTAR GRADSKE IMOVINE

Što učiniti s više od 1000 nekretnina: iznajmiti, prodati, prenamijeniti?