Regija
ODVODNJA U MIHOLJAČKIM NASELJIMA

Gradit će se dvije aglomeracije za 130 milijuna kuna
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
DONJI MIHOLJAC

U proračunu Donjeg Miholjca osigurana su sredstva za projekt izgradnje sustava odvodnje na području prigradskih naselja. Gradonačelnik Goran Aladić kaže da je jedan od najvažnijih projekata za miholjačka naselja izgradnja kanalizacije te da su pripreme u vrlo visokoj fazi.

- Određene su dvije aglomeracije, i to aglomeracija Donji Miholjac i aglomeracija Magadenovac. Preko aglomeracije Donji Miholjac riješit ćemo naselja Podgajci Podravski i Sveti Đurađ te sva naselja općine Viljevo. Aglomeracija Magadenovac obuhvaća Rakitovicu, Miholjački Poreč, Radikovce i Golince, te naselja općine Magadenovac - pojasnio je gradonačelnik Aladić.

Studija izvodljivosti pokrenuta je 2017., a 2019. godine potpisan je ugovor za projektiranje u vrijednosti 7.342.270 kuna. Hrvatske vode sudjeluju s 85 posto, a ostali sudionici s preostalih 15 posto.

- U siječnju ove godine dobivena je prva lokacijska dozvola za Podgajce Podravske i Sveti Đurađ te je predviđena izgradnja 16.763 metara tlačnih i gravitacijskih cjevovoda i pet precrpnih stanica. Izdavanje građevinske dozvole očekuje se do ožujka 2022. godine, nakon čega slijedi natječaj za izvođača radova i sam početak radova - rekao je Aladić i dodao da dužina odvodnje u ostalim naseljima na području grada iznosi 23.733 metra s osam precrpnih stanica.

Izgradnja aglomeracije Donji Miholjac i aglomeracije Magadenovac vrijedna je oko 130 milijuna kuna, a bit će realizirana iz sredstava Europske unije. EU projektom Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Donji Miholjac planira se proširenje javnog sustava odvodnje. Predviđena je dogradnja postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Donji Miholjac, čime će se povećati kapacitet pročišćavanja za oko 8300 stanovnika na javnom sustavu odvodnje, za oko 1800 korisnika septičkih jama, te za oko 600 gospodarskih subjekata.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Magadenovac bit će kapaciteta oko 3300 korisnika. S.F.
Možda ste propustili...

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet

PROJEKT COOR-A POSLJEDNJA JE ŽELJA POKOJNE DOKTORICE TEREZIJE SALAJ-RAKIĆ

Izgradit će kuću za osobe s intelektualnim poteškoćama

KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE VILJEVA

Za predsjednika je izabran Tomislav Mađarić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVU OPET NAPAD ŽIVOTINJE BEZ NADZORA

Pas na ulici izgrizao ženu, a njezina je psića usmrtio

2

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet

3

GRAD IZRAĐUJE REGISTAR GRADSKE IMOVINE

Što učiniti s više od 1000 nekretnina: iznajmiti, prodati, prenamijeniti?