Novosti
TRI OSOBE PREMINULE

U OBŽ-U novopozitivno 76 osoba
Objavljeno 7. svibnja, 2021.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 316 uzoraka od kojih je 76 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 69, 71 i 78 godina.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 47 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (19) na području grada Osijeka, zatim šest na području Đakova, po četiri na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Čepina, Našica, Strizivojne i Valpova, po dvije osobe su s područja Antunovca, Belišća, Bizovca, Darde, Đurđenovca, Erduta, Jagodnjaka, Petrijevaca i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Čeminca, Drenja, Marijanaca, Petlovca, Punitovaca, Semeljaca, Viljeva i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 130 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 102 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 36 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 28 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.516 osoba.

Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje u Osijeku, dok pri 96 nadzora ugostiteljskih objekata nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera (26 u ugostiteljskim objektima, 13 u prodavaonicama, 5 u trgovačkim centrima, 3 u uslužnim djelatnostima, a ostalo u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti.D.P.

Možda ste propustili...

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Stop prijevozu živih životinja

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

POVJERENSTVO ZA OCJENU RIZIKA NA PODRUČJU FARMAKOVIGILANCIJE

Nova nuspojava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OBŽ: Dvoje novooboljelih, jedna preminula osoba

3

ODLIČAN ODZIV NA CIJEPLJENJE BEZ NARUČIVANJA U DVIJE ŽUPANIJE

Dr. Krešić: Iskoristite svaku mogućnost za cijepljenje zbog sebe i starog života