Novosti
KORONAVIRUS U SLAVONIJI

U Vukovarskoj županiji povratak u škole, u Osječkoj jača kontrola mjera
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Prema odlukama gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, od ponedjeljka, 10. svibnja, svi se osnovnoškolci i srednjoškolci vraćaju u školske klupe, odnosno redovitoj nastavi u učionici, prema modelu A, izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andrea Vinković. Nastavna godina za sve učenike, osim za maturante, podsjećamo, treba završiti 18. lipnja.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji od 340 testiranih 66 je osoba bilo pozitivno na COVID-19, što čini udio pozitivnih među testiranima od 19,4 posto, tri posto manje nego dan prije i 11 posto manje nego prošlog petka. Umrlih nema. Trenutno je u Vukovarsko-srijemskoj županiji 66 osoba hospitalizirano zbog COVID-a i taj se broj pomalo smanjuje.


Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan u četvrtak je izvijestio kako se u toj županiji u odnosu prema prošlom tjednu broj oboljelih učenika smanjio sa 74 na 68, nastavnika sa 42 na 30 te nenastavnog osoblja sa 15 na osam, a broj učenika u samoizolaciji smanjen je sa 865 na 662.


"Uzimajući u obzir aktualne pokazatelje, smatramo da nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola. U vezi s ostalim mjerama na području naše županije, poput mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožeru da ostanu na snazi do 31. svibnja", rekao je Ivan Hampovčan. Dodao je da se ovog tjedna povećao broj cijepljenja protiv koronavirusa, pa se u idućem razdoblju u Osječko-baranjskoj županiji planira cijepiti 12.000 osoba tjedno.


Osječko-baranjski stožer zatražio je od Nacionalnog stožera da i dalje vrijedi preporuka prema kojoj se u sportskim objektima ne bi trebale koristiti svlačionice, kao i nastavak pojačanog nadzora javnih i privatnih okupljanja, javnog prijevoza te rada trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata.
U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a među 451 uzorkom bilo je 129 pozitivnih na koronavirus. Na bolničkom je liječenju 135 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 105 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru) i 30 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus, u dobi od 63 do 80 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji su trenutno 1503 osobe. Policija u 12 provjera osoba u samoizolaciji i 98 nadzora ugostiteljskih objekata nije utvrdila kršenja propisanih mjera. Također, inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 61 nadzor raznih objekata te nisu utvrdili nepravilnosti. M.Flego/D.Pavlović
Ivan Hampovčan

načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije

Smatramo da nema potrebe donositi dodatne mjere za rad škola. U vezi s ostalim mjerama na području naše županije, poput mjera za domove za starije i nemoćne osobe, predložit ćemo Nacionalnom stožeru da ostanu na snazi do 31. svibnja.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

2

REORGANIZACIJA NA ŽUPANIJSKOM SUDU U OSIJEKU

Kvesiću oduzeti svi predmeti

3

URUŠAVANJE SOCIJALDEMOKRATA

Ako su razlog raspuštanja
rezultati, što je s Osijekom?