Novosti
RADMAN U JANJEVU

Kosovu donacija 10 tisuća doza
Objavljeno 6. svibnja, 2021.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u četvrtak je posjetio hrvatsku zajednicu na Kosovu, poručivši u Janjevu da će Hrvatska raditi na razvojnoj pomoći tom kraju.

„Ovo je mjesto koje zaslužuje opstanak i Hrvatska će država raditi na tome, ne samo humanitarnom, nego i razvojnom pomoći kako bi pripomogla ostanku ljudi u Janjevu“, kazao je hrvatski šef diplomacije u selu „u kojem Hrvati žive više od 7. stoljeća“, no kojih je danas samo 162.

Ministar je kazao i kako bi Hrvati trebali biti priznati u kosovskom ustavu, „bez obzira koliko ih ima“, pa je dodao da je Hrvatska ove godine za kosovske Hrvate dala 300 tisuća kuna.

Ministar je u Janjevu posjetio i župu sv. Nikole gdje je prisustvovao prvoj pričesti i krizmi.

Grlić Radman se ranije u četvrtak u Prištini sastao s kosovskom ministricom vanjskih poslova Donikom Gervallom Schwarz koju je zamolio „ da se osobno zauzme za poboljšanje i reguliranje statusa“ kosovskih Hrvata.

U kosovskoj prijestolnici šef hrvatske diplomacije objavio je da Hrvatska Kosovu donira 10 tisuća doza cjepiva protiv covida-19.

Grlić Radman u Prištini je i podsjetio da je Hrvatska bila među prvim državama koje su priznale neovisnost Kosova, pa dodao da je službeni Zagreb „snažno podržavao uključenje Kosova u međunarodne i regionalne organizacije“, što će činiti i dalje.  H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

2

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OBŽ: Dvoje novooboljelih, jedna preminula osoba

3

ODLIČAN ODZIV NA CIJEPLJENJE BEZ NARUČIVANJA U DVIJE ŽUPANIJE

Dr. Krešić: Iskoristite svaku mogućnost za cijepljenje zbog sebe i starog života