Novosti
PREMIJER PLENKOVIĆ

Policija nije moja kao što vojska nije Milanovićeva
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je nakon zajedničke sjednice stranačkog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća istaknuo kako je na njoj bilo riječi o početku izborne kampanje,.epidemiološkoj situaciji i cijepljenju. Podsjetio je da su Vlada i HDZ osudili incident u Borovu. "To je nedopustivo i neprimjereno, osuđujemo to ponašanje. Ono što govori Milanović je na tragu onog što je govorio o vojsci. Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva kao što vojska nije Milanovićeva", rekao je. "Policija i vojska ponašaju se u skladu sa zakonom", dodao je. O izjavi vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o koaliciji HDZ-a i Pupovca, Plenković kaže kako je Miroslav Škoro izmišljen uoči predsjedničkih izbora kako bi doveo Milanovića na vlast. "Penava je svim svojim snagama pomogao da Kolinda Grabar-Kitarović ne bude predsjednica, pa me ne čudi da citira Milanovićeve nebuloze", rekao je.


Plenković je rekao i da je nazvao osječko-baranjskog župana Ivana Anušića nakon što je ovaj izjavio "da bi bio sretniji da HDZ nije u koaliciji s takvim SDSS-om".
- Rekao sam mu da takve izjave apsolutno ne dolaze u obzir. Nije Anušić taj koji će komentirati naše koalicijske partnere. Politiku HDZ-a vodi Predsjedništvo sa mnom na čelu i mi smo formulirali politiku suradnje s nacionalnim manjinama i nastavit ćemo je - rekao je, dodavši da će Anušić uvjerljivo pobijediti na izborima te da će mu u tome pomagati, ali da njegova izjava ne stoji.


- Međutim, ono što je dobro, vidim da je i on prepoznao kvalitetu i potencijal potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića - dodao je Plenković. D.Pav.
Možda ste propustili...

NA SEDAM PUNKTOVA CIJEPILO SE 3814 OSOBA

U Osječku županiju dolazi još 15.000 doza Pfizerova cjepiva

U VELIKOJ AKCIJI USKOKA UHIĆENI SU OSJEČKI SUCI KRUŠLIN, VEKIĆ I KVESIĆ TE PODUZETNIK TADIĆ

Vrban: Ovo je težak dan za Županijski sud Osijek i hrvatsko pravosuđe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREKOGRANIČNI ŠOPING KLECA POD TERETOM KORONE

Potrošnja Slavonaca u BiH smanjena za čak 500 posto

2

REORGANIZACIJA NA ŽUPANIJSKOM SUDU U OSIJEKU

Kvesiću oduzeti svi predmeti

3

URUŠAVANJE SOCIJALDEMOKRATA

Ako su razlog raspuštanja
rezultati, što je s Osijekom?